Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Olimpiyat Köyü İhalesi Tamam

Olimpiyat Köyüne İlk Kazma Şubat'ta

İzmir’de 2005 yılında gerçekleştirilecek olan 23. Dünya Üniversitelerarası Yaz Spor Oyunları’na katılacak sporcuların konaklayacağı Olimpiyat Köyü’nün

İzmir Büyükşehir Belediyesi
Olimpiyat Köyüne İlk Kazma Şubat'ta

zmir’de 2005 yılında gerçekleştirilecek olan 23. Dünya Üniversitelerarası Yaz Spor Oyunları’na katılacak sporcuların konaklayacağı Olimpiyat Köyü’nün inşaat sözleşmesi imzalandı.
Açılan ihaleyi kazanan Doğuş Yapı Sanayi A.Ş. tarafından 38 trilyon liraya yapılacak değişik tipte 934 konut, 2005 yazında gerçekleştirilecek olimpiyatların ardından aynı yılın Aralık ayında sahiplerine teslim edilecek. Oyunlar, Türkiye ve İzmir’in tanıtımına büyük katkı sağlayacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda 23 Ocak 2003 Perşembe günü gerçekleştirilen sözleşme imza törenine Başkan Ahmet Piriştina, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İzmir İl Müdürü Necati Demir ile Doğuş Yapı Sanayi A.Ş Genel Müdürü Ali Rıza Sarıkaya katıldı.
Sözleşme, Başkan Piriştina ile Sarıkaya arasında imzalandı.
Böylece 2005 yılının Temmuz ayında düzenlenecek 23. Dünya Üniversitelerarası Yaz Spor Oyunları’na katılacak 10 bin dolayında sporcu ve yöneticinin ağırlanacağı Olimpiyat Köyü konutlarının yapımı temel atma aşamasına gelmiş oldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Şubat başında FISU yetkililerinin de katılacağı bir törenle inşaata start vereceklerini açıkladı.

İZMİR İÇİN BÜYÜK ŞANS

İzmir’e büyük hareketlilik getirecek ve Türkiye ile kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacak 2005 Dünya Üniversite Yaz Spor Oyunlarına (2005 UNIVERSIADE İZMİR) giden yolda en büyük adımın atıldığını belirten Başkan Piriştina imza töreninde şunları söyledi:
“Dünya Olimpiyatlarından sonra gerçekleştirilen en büyük uluslararası organizasyon Üniversite Olimpiyatları’na, Türkiye bu büyük organizasyonla ev sahipliği yapacak. İzmir için çok büyük bir şans....

http://www.yapi.com.tr/haberler/olimpiyat-koyune-ilk-kazma-subatta_3142.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!