Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ölüm Madeni Yeniden Açılıyor

Şırnak’ta geçen yıl 17 Ekim’de 8 madencinin yaşamını yitirdiği kömür ocağı sessiz sedasız yeniden üretime açılıyor. Maden Mühendisleri Odası (MMO) Diyarbakır Şubesi Başkanı Doğan Hatun, “Teknik anlamla bir iyileştirme yapılmadan üretime başlanırsa, bu göz göre göre yeni ölümlere sebep olmanın da garantisidir" dedi.

yapi.com.tr
Ölüm Madeni Yeniden Açılıyor

Toptepe bölgesinde yaşanan göçükte 8 işçi yaşamını yitirmişti. Cumhuriyet'te yer alan habere göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, göçüğün hemen ardından yaptığı açıklamada madenin “kaçak ve ruhsatsız” olduğunu belirtti. Madenin girişinde Şırnak İl Özel İdaresi tarafından “İş Sağlığı ve İş Güvenliği önlemlerine ve Maden Mevzuatı’na uyulmadığından üretime kapatılmıştır” tabelası bulunuyordu Ancak kaçak olarak işletildiği söylenen madenin bir kilometre ilerisinde Maden Karakolu bulunuyor. Kaçak olduğu iddia edilen madenden çıkarılan kömürün kamyonlarla nasıl taşındığı soruları yanıt bulmuyor. Kömürlerin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adı altında Şırnak’ta ve bölgede 20 ilde yardım olarak dağıtıldığı belirtiliyor.

Önlem yok
Kazadan sonra madende incelemelerde bulunan ve rapor açıklayan MMO Şube Başkanı Hatun, maden ocağında teknik proje kapsamında çalışma yürütülmediğini, tamamen ilkel ve gelişigüzel çalışma sürdürüldüğünü, iş güvenliği ve işçi sağlığı ile ilgili herhangi bir önlemin alınmadığını vurgamıştı. Hatun, “Gelinen noktada orada birtakım temizlik ve düzenleme çalışmaları yapılıyor. Ama çalışmalar bir iyileştirme çalışması mı yoksa sadece yeniden kömür üretimine başlamak için temizlik yapılmasından mı ibaret bilmiyoruz. Teknik anlamla bir iyileştirme yapılmadan üretime başlanırsa, bu göz göre göre yeni ölümlere sebep olur. Bir mühendislik çalışmasının yapıldığına dair ne kamuoyuna ne de meslek örgütü olarak bize yapılmış bir duyuru var. Burada teknik iyileştirme söz konusu değilse yapılan iş tekniksizliği legalleştirir” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/olum-madeni-yeniden-aciliyor_164976.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!