Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Önce Dava, Sonra Yol Açıldı

Beykoz Özel Serdaroğlu Ormanı'ndaki ağaçları katlederek yapılan Acaristanbul inşaatına "yasal süre içinde itiraz etmediği" gerekçesiyle soruşturma açılan eski Orman Bölge Müdür Yardımcısı Niyazi Kurtuluş , hakkındaki iddiaları reddetti.

Cumhuriyet Gazetesi



b>Beykoz Özel Serdaroğlu Ormanı'ndaki ağaçları katlederek yapılan Acaristanbul inşaatına "yasal süre içinde itiraz etmediği" gerekçesiyle soruşturma açılan eski Orman Bölge Müdür Yardımcısı Niyazi Kurtuluş , hakkındaki iddiaları reddetti. Kurtuluş, Kanlıca Orman İşletme Şefliği'nin, vilların inşaatının başlamasıyla ilgili davalar sürerken ağaçların kesimi için rapor düzenlediğini, Orman Bölge Müdürlüğü'nün de kesime izin verdiğini belirtti.

'İptal edilmedi'
Kurtuluş, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe' ye bir yazı yazarak hakkındaki iddiaları yanıtladı. Kendisine objektif davranılmasını isteyen Kurtuluş, Özel Serdaroğlu Ormanı'nda ön izin sürecinde imar planlarının yetkili elemanlarca imzalandığını, ÇED raporu için de İl Çevre Kurulu'nun olumlu görüş verdiğini anlattı.

Dönemin Orman Genel Müdürü'nün "kesin izin inceleme raporu" için 6 kişilik komisyon kurduğunu ve komisyonun olumlu raporunu onaylayarak Orman Genel Müdürlüğü'ne gönderdiğini belirten Kurtuluş, "Özel ormanda yüzde 6'dan fazla yapılaşma öngörüldüğünü ileri süren Orman Genel Müdürlüğü, imar planlarının iptali yoluna gitmedi. 16.09.2003'te inşaat başlanmasıyla suç zaptı düzenlenmiş ve ilk yargı süreci başlamıştı" dedi. Davalar sürerken ve arazide inşaat faaliyeti daha başlamadan Kanlıca Orman İşletme Şefliği'nin yol ağaçlarının kesimi için rapor düzenlediğini ifade eden Kurtuluş, Orman Bölge Müdürlüğü'nün 08.03.2004 tarihi yazısıyla ağaç kesimine izin verdiğine dikkat çekti.

Kurtuluş, 2004'te ağaçların kesildiğini, yolların açıldığını, 2005'te de inşaatların başladığını belirtti. Kurtuluş, Acaristanbul inşaatının yapı ruhsatlarıyla ilgili de belediyeden "bilgi" için gelen yazıyı şube müdürünün kendisine bizzat getirdiğini ve kayda giriş için havalesini talep ettiğini anlattı. Yazının 10 Nisan 2003'te kayda girdiğini belirten Kurtuluş, "Şube müdürü yazıyı getirmese ve yazı 'bilgi' için olmasa paraf atmazdım. Bu yazı gereği için gelmiş olsa benim bir işlem yapmam mümkün değil. Zira Kadastro-Mülkiyet Şube Müdürlüğü bana bağlı değildi" dedi. Kendisinin görevden alınmadığını, 2004'te emekli olduğunu ifade eden Kurtuluş, Acarlar Grubu ile çalışmadığını belirtti.

Yıkıma karşı dava
Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar, Beykoz Belediyesi Encümeni'nin yıkım ve para cezası kararının tebliğ edilmesi üzerine İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne kararın iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Acar, encümenin 3194 Sayılı İmar Yasası'nın 32. maddesine göre yıkım kararı aldığını, kendi durumlarının söz konusu maddeye uymadığını savundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/once-dava-sonra-yol-acildi_52882.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!