Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Önce Hibe Sonra Gökdelen

Tekstilci Ahmet Şevki Öztek, Silivri'de hibe olarak, bir kültür merkezi yaptıracağı yönünde protokol imzaladıktan 15 gün sonra arazilerine rezidans-alışveriş merkezi yapabilme hakkı elde etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Öztek'in yalnızca 2 katlı konut yapılabileceği 25 dönümlük arazisini, hizmet+ticaret alanına alarak, inşaat alanını 4

Milliyet Gazetesi
Önce Hibe Sonra Gökdelen

Tekstilci Ahmet Şevki Öztek, Silivri'de hibe olarak, bir kültür merkezi yaptıracağı yönünde protokol imzaladıktan 15 gün sonra arazilerine rezidans-alışveriş merkezi yapabilme hakkı elde etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Öztek'in yalnızca 2 katlı konut yapılabileceği 25 dönümlük arazisini, hizmet+ticaret alanına alarak, inşaat alanını 4 kat artırdı ve yüksekliği de serbest bıraktı. Öztek'in araziye 2.8 milyon YTL'ye aldığı iddia edilirken, imar düzenlemesinin ardından arazilerin değerinin yaklaşık 20 milyon YTL'ye çıktığı öğrenildi.

Eğlence merkezi eski Laila'nın işletmecisi Şefik Öztek'in ağabeyi olan işadamı Ahmet Şevki Öztek, 8 Aralık 2006 tarihinde, Silivri Alibey Mahallesi’nde toplam 25 dönümlük iki arazi aldı. Öztek, Nisan 2008'de Büyükşehir Belediye Meclisi'ne başvurarak sadece iki katlı konut yapımına imkân veren arazisine rezidans, alışveriş merkezi yapma talebinde bulundu.

Bu talepten 3 ay sonra Öztek'in sahibi olduğu Öztek Tekstil Terbiye Tesisleri Sanayi ve Ticaret AŞ ile Silivri Belediyesi arasında bir protokol yapıldı. 3 Temmuz 2008 tarihinde Silivri Belediye Meclisi'nde onaylanan protokolle, Öztek'in şirketi bağış olarak kültür merkezi yapımı taahhüt etti. 4 milyon YTL değerindeki bu kültür merkezinin adı da, "Silivri Belediyesi Dr. Mimar Kadir Topbaş Kültür Merkezi" olarak yer aldı.

15 gün sonra Meclis gündeminde

Öztek ile Silivri Belediyesi arasında imzalanan bu protokolden 15 gün sonra, Öztek'in plan değişikliği talebi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geldi ve CHP'li üyelerin muhalefetine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Kabul edilen değişiklikle konut alanı ticaret+hizmet alanına çevrildi. Emsal 0.50'den 2.00'ye çıkarılarak inşaat alanı 4 kat artırıldı. 6.50 olan yani 2 katla sınırlı yükseklik ise serbest bırakıldı. Bu düzenlemeyle Öztek'in rezidans ve alışveriş merkezi yapmasının önü açıldı.

Plan değişikliği talebine, Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili müdürlükleri olumsuz görüş bildirdi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, arazinin doğusunda yer alan yeşil alanın kaldırılmaması gerektiğini, Ulaşım Planlama Müdürlüğü ise değişikliğin ulaşıma ilave yük getirdiğini bildirdi. Planlama Müdürlüğü de bu gibi münferit plan tadilatı tekliflerinin şehircilik ve planlama ilkeleri doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Ancak bu uyarıları meclis dikkate almadı.

CHP’lilerden ret oyu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğinin uygulama planı olan 1/1000'lik planlar da geçtiğimiz cuma günü Silivri Belediye Meclisi'nde görüşüldü. Tadilat isteği CHP'li üyelerin ret oylarına rağmen kabul edildi.
Haberle ilgili olarak görüşlerine başvurmak istediğimiz işadamı Öztek, konuyu kendisine iletmemize rağmen açıklama yapmadı.

Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Ahmet Faruk Yanardağ, "Böyle bir çalışmadan kesinlikle haberimiz yok. Sayın Topbaş, bu tür girişimleri her seferinde geri çevirdi. Bu talep kendisine ulaştığında kesinlikle veto edecek" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/once-hibe-sonra-gokdelen_64082.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!