Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Onduline Çatıda Elektrik Üretimi için Düğmeye Bastı

Türkiye'deki pazar payının yüzde 20'sini elinde bulunduran Onduline Avrasya'nın Genel Müdürü Burhan Karahan , bu yıl piyasaya sürecekleri yeni ürünlerle sektörü hareketlendireceklerini ifade etti.

Cumhuriyet Gazetesi



b>Onduline Group'un Türkiye iştiraki Onduline Avrasya, yeni projelerle inşaat sektöründe önemli atılımlar yapmayı planlıyor. Türkiye'deki pazar payının yüzde 20'sini elinde bulunduran Onduline Avrasya'nın Genel Müdürü Burhan Karahan , bu yıl piyasaya sürecekleri yeni ürünlerle sektörü hareketlendireceklerini ifade etti.

2008 yılı itibarıyla çatılarda sıcak su üretimini sağlayacak bir proje üzerinde çalıştıklarını anlatan Karahan, "Üniversitelerle ortak bir proje yürütüyoruz. Çatılara yerleştirilen bir sistemle sıcak su üretilecek. Böylece tek tek haneler kendi sıcak sularını üretip kullanabilecekler" diye konuştu. Çatılarda elektrik üretilmesi için de proje yürüttüklerini ifade eden Karahan, "Bu sistemle her konut kendi elektriğini üretecek, fazlasını satacak. AB ülkelerinde giderek yaygınlaşan bir sistem bu. Fakat maliyetleri yüksek olduğu için henüz Türkiye'de uygulanmıyor. Maliyetler düştüğü zaman bu uygulamayı hayata geçireceğiz" dedi.

Geçen yıl piyasaya sürdükleri ondugreen (bahçe çatı) sisteminin yaygınlaşması durumunda küresel ısınmanın ve metropollerin en büyük sorunu olan sera gazı etkisinin hafifletilebileceğinin altını çizen Karahan, "Kentlerde zaten yeşillendirecek alan neredeyse kalmadı. Kentlilerin nefes almaya ihtiyacı var. Ondugreen çatı sistemi ile çatıları yeşillendiriyoruz. Bu sayede hem küresel ısınmanın etkilerini azaltmayı hem de kenti yeşillendirmeyi hedefliyoruz" dedi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/onduline-catida-elektrik-uretimi-icin-dugmeye-basti_58855.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!