Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Önemli Olan 49 Hemzemin Geçidin Kapanması"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa-Menderes demiryolu hattının metro kapasitesine çıkarılması projesinin, Türkiye'nin en büyük kent için ulaşımı projesi olduğunu belirterek, ''Aliağa-Menderes Demiryolu Projesi'nde esas önemli olan 80 kilometrelik hatta 49 hemzemin geçidin kapanmasıdır'' dedi.

Yeni Asır Gazetesi
"Önemli Olan 49 Hemzemin Geçidin Kapanması"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa-Menderes demiryolu hattının metro kapasitesine çıkarılması projesinin, Türkiye'nin en büyük kent için ulaşımı projesi olduğunu belirterek, ''Aliağa-Menderes Demiryolu Projesi'nde esas önemli olan 80 kilometrelik hatta 49 hemzemin geçidin kapanmasıdır'' dedi. Aziz Kocaoğlu, Meclis toplantısında Çiğli Anadolu Caddesi'nde 6 yaya üst geçidi belirlenmesine ilişkin imar planı değişikliği görüşülürken yaptığı konuşmada, Çiğli Anadolu Caddesi'nde asansörlü üst geçitlerin en kısa sürede yapılacağını söyledi.

Aliağa-Menderes demiryolu hattının metro standartlarına çıkarılması projesinde güneyde işlerin tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Kocaoğlu, şöyle devam etti:

''Aliağa-Menderes Demiryolu Projesi'nde esas önemli olan 80 kilometrelik hatta 49 hemzemin geçidin kapanmasıdır. 80 kilometrelik hatta, 49 hemzemin geçidi kaldırıyoruz. Bu kapsamda yaya geçidi, üst ve alt geçitler yapıyoruz. Burada mutlaka eksiklikler olacak, kağıt üzerinde çalışma yapılmış. Yaşayarak görülecek, müdahale edilmesi gereken yerlere müdahale edilecek. Türkiye'nin en büyük projelerinden biri. Bunu TCDD ve Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte başarı ile yürütüyoruz, sonuna geldik. Geçtiğimiz hafta toplantı yaptık, bitmeyen işlerle ilgili Bakanımızla DDY Genel Müdürü ile takvime bağladık. Güneyde işimiz bitti. Çekerleri deniyoruz. Umarım kazasız belasız bu işi kurtarırız. Türkiye'nin kent içi ulaşımında en büyük projelerden biri.''

Öte yandan Çin'in Şhanghai kentinde 30 Nisan tarihinde yapılacak EXPO açılış törenine Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Gülerman'ın katılması Mecliste kabul edildi. Başkan Aziz Kocaoğlu, EXPO çerçevesinde Türk Günü ve İzmir Günü yapılacağını, toplantılarda Büyük Kanal Projesi'nin tanıtılacağını bildirdi. Kocaoğlu, bu tanıtımlara, kendisi ve bazı belediye başkanları ile meclis üyelerinden oluşan 20 kişilik bir ekiple katılacaklarını vurguladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/onemli-olan-49-hemzemin-gecidin-kapanmasi_78634.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!