Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Oral: 2003'te Ödenek Yok

Yasalaşması seçim sonrasına kalacak olan 2003 yılı bütçesi için hazırlıklar hızlandı. Başbakan Bülent Ecevit'in bütçe çağırısının ardından Maliye Baka

Hürriyet/19.07.2002



asalaşması seçim sonrasına kalacak olan 2003 yılı bütçesi için hazırlıklar hızlandı. Başbakan Bülent Ecevit'in bütçe çağırısının ardından Maliye Bakanlığı Bütçe Hazırlama Rehberi kuruluşlara gönderildi.
Maliye Bakanı Sümer Oral imzasıyla gönderilen ve her satırında 'kamunun kıt kaynakları'na işaret edilen rehberde, 2003 bütçe hazırlıklarında uyulması gereken ilkeler yer aldı. Bütçe tekliflerinde, işlevini yitirmiş olanlar ile önceliği olmayan hizmet, faaliyet ve yatırımlar için ödenek talebinde bulunulmayacak, harcamalarda verimlilik ve etkinlik esas alınacak. Geçmiş yıllardaki sapmalar analiz edilecek, personelin etkin ve verimli çalışması için dağılımdaki dengesizlikler giderilecek.
Kuruluşlar, bilgisayar alımı, zorunlu haller dışında bina alımına ve yeni inşaat için ödenek isteyemeyecekler.


Azami tasarruf
Personel ödeneklerinde, 2002 Haziran kadroları baz alınacak. Kuruluşlar, bütçe tekliflerinde 2003'te ihtiyaç duyulan personeli de dikkate alacaklar. Yenilenecek toplusözleşmeler için tahmini rakamlara yer verilmeyecek.
Yurtdışı görevlendirmeler ile iletişimde azami tasarrufa özen gösterilecek. Akaryakıt tüketimi ve onarım masrafı yüksek taşıtlar elden çıkarılacak. Temsil ağırlama masrafları asgari düzeye çekilecek. Demirbaşlarda ise 'mevcutla yetinme' önerildi. Güvenlik ve sağlıkla ilgili taşıtlar hariç yeni taşıt alımına gidilmeyecek.
Kamu yatırımlarında 'acil ve öncelikli' olanlara ödenek tahsis edilecek. Acil hizmetlerin dışında yeni proje teklifinde bulunmayacak. Özel kesim ve dış kaynak katkılı ancak Hazine'ye yük getirmeyen yatırıma ağırlık verilecek. Transfer ödenekleri içinde büyük pay alan sosyal güvenlik kuruluşlarının tahsilatlarını artıracak tedbirlere ağırlık verilecek ve bu kuruluşlara yapılacak transferler asgari düzeyde tutulacak. Diğer kuruluşlar da artıracak tedbirlere ağırlık verecekler.

http://www.yapi.com.tr/haberler/oral-2003te-odenek-yok_1049.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!