Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Ordu Büyükşehir Belediyesi Mahkemeyi Hiçe Saydı

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Çaybaşı ilçesinde yapılan, ormanın ve derelerin kirlenmesine neden olan katı atık bertaraf tesisi mahkeme kararlarına karşı faaliyetlerini sürdürüyor.

yapi.com.tr
Ordu Büyükşehir Belediyesi Mahkemeyi Hiçe Saydı

Ormanlık alanda, çevre köylerin su kaynaklarının yakınına kurulan Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ait çöp tesisi çevreye ve insan sağlığına zarar vermeye devam ediyor. Çöpler ve kirli suların ormanı ve dereleri kirletmesi nedeniyle yapılan şikayetler üzerine tesise dört kez ceza kesilmiş, tesisin lisansının iptal edilmesi için açılan davada da Ordu İdare Mahkemesi bir süre önce yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Belediyenin üst mahkemeye yaptığı itiraz da reddedilmişti.

BirGün’den Onur Durmuş’un haberine göre; Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin mahkemenin iptal kararına uymadığı ve gizlice çöp taşımayı sürdürdüğü ortaya çıktı. BirGün'ün ulaştığı görüntülerde, kanunsuzluğun ortaya çıkmaması için gece karanlığından yararlanarak çöp araçlarının farklı yollardan tesise çöp taşıdığı görüldü. 16 Mart Cumartesi saat 23.27 sularında çöp kamyonlarını bölgeye hareketi ise kameralara yakalandı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, mahkeme kararına rağmen çöp dökülmeye devam edildiğine dair iddiaları geçtiğimiz ay ulusal bir televizyon kanalında reddetmişti. Söz konusu kamera görüntülerinde ise Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ait çöp kamyonlarının tesislere çöp taşıdığı açık bir şekilde görülüyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ordu-buyuksehir-belediyesi-mahkemeyi-hice-saydi_202160.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!