Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Ordu Büyükşehir Belediyesinin Deniz Dolgu Projesine Onay Yok

ORÇEV, Ordu'nun Altınordu ilçesindeki kıyı düzenleme ve deniz dolgusu projesi ve Melet Balıkçı Barınağı projeleri için ÇED başvurularının reddedildiğini belirtti.

yapi.com.tr
Ordu Büyükşehir Belediyesinin Deniz Dolgu Projesine Onay Yok (Fotoğraf: AA)

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, Ordu Büyükşehir Belediyesinin Altınordu ilçesindeki kıyı düzenleme ve deniz dolgusu projesi ve Melet Balıkçı Barınağı projeleri için ÇED başvurularının reddedildiği duyurdu.

Evrensel’de yer alan habere göre; Ordu Büyükşehir Belediyesinin projeleri için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında İnceleme Denetleme Kurulunda (İDK) 16 Nisan 2024 tarihinde görüşüldü.

Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunun değerlendirme toplantısına Ordu Çevre Derneği olarak katıldıkları belirtilen açıklamada, “Ordu Altınordu ilçesinde Taşbaşı, Düz, Şarkiye, Bahçelievler, Durugöl, Akyazı Mahallelerinde kıyı ve deniz dolgusu projesi AK Partili Ordu Büyükşehir Belediyesinin ilk Belediye Başkanı Enver Yılmaz zamanında yapılan projeye açtığımız tüm davaları kazanmıştık. Şimdi de yine AKP'li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler aynı proje için yeniden ÇED başvurusu yaptı. Yine devamında Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenen Melet Balıkçı Barınağı projesi içinde İDK toplantısı yapıldı. Bu proje için de açtığımız iki davayı kazanmıştık. Bu belgeleri ve bilir kişi heyeti raporlarını sunarak Melet Balıkçı Barına projesinin ÇED başvurusunun da iptalini sağladık." dedi.

Balıkçı barınağına karşı olmadıklarını yerinin uygun olmadığının belirtildiği açıklamada ORÇEV, "Ankara’da yapılan İDK toplantısına Dernek Başkanımız Ertuğrul Gazi Gönül, Yönetim Kurulu Üyemiz Avukatımız Haluk Türkmen ve CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de katılarak projenin zararlarını ve daha önceki mahkeme kararlarını sunarak proje için yapılan ÇED başvurusunun reddedilmesini talep eden konuşmalar yapılması sonunda Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin iki projesinin ÇED başvuruları reddedildi.” diye belirtildi.

Açıklamanın devamında Ordu’nun betonlaştırıldığı vurgulanarak, “İlimizin her tarafı betonlaştırıldı. Önce şehir içi beton oldu. Yeşil alan kalmadı. Sonra Boztepe Betontepe oldu. Sıra kıyılara ve denize geldi. Buna izin veremeyiz.” ifadeleri kullanıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ordu-buyuksehir-belediyesinin-deniz-dolgu-projesine-onay-yok_204473.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!