Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ordu'ya Dev Seyir Terası

Ordu Büyükşehir Belediyesi adına türküler yakılan, her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği, 520 rakımlı Boztepe’ye 800 kişilik dev seyir terası kuruyor.

yapi.com.tr
Ordu'ya Dev Seyir Terası

İHA'nın haberine göre, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Boztepe’miz, seyir terası, Macera Parkı, bungalov evler, dinopark ve uluslararası paraşüt pisti projesiyle, yılın her mevsimi turist çekecek bir cazibe merkezi olacak” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehri kuşbaşı gören, her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Boztepe’nin cazibe merkezi olması için çalışma başlattı. Bu kapsamda Boztepe’de 48 bin 430 metrekarelik alanda yılın her mevsimi ziyaretçilerin, tüm gün keyifle vakit geçirebilecekleri projeler hayata geçiyor.

Her mevsim, her saat, her gün yaşayan bir alan olacak

Uygulanacak projeyle, Boztepe’nin dünyada adından söz ettirecek bir eğlence ve seyir alanı olacağını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “800 kişilik amfi-tiyatro ve seyir terası ile ziyaretçiler, Altınordu’nun muhteşem güzelliğini doyasıya yaşayacak. Burada düzenlenecek etkinliklerle bölgenin 7 gün 24 saat yaşayan bir alan haline getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

48 bin 430 m2’lik alana kurulacak konsept proje ile ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, “35 bin 838 m2lik alanda macera parkı, dinopark, piknik alanı, gazebolar yer alıyor. Macera parkı içerisinde 8 yaşından büyüklere ve yetişkinlere uygun 4 etaptan oluşan zipline parkuru ve 3-14 yaş arası çocuklar için ağ trambolin aktivitesi var. Proje dahilindeki aktivite alanları eğitimli personeli, son teknoloji ile tasarlanmış tesisleri ile bir bütün olarak işletmeye açılacaktır. Daha önceden bölgede bulunan ağaçları tescil ettirmiştik. Kesinlikle mevcut dokuyu bozmadan doğa dostu bir proje olacak.

Uluslararası paraşüt pisti

Paraşüt sporunun merkezlerinden biri olan Boztepe’de bu spora gönül verenleri de unutmadıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, “Paraşütçüler için uluslararası yeterliliği olan kalkış alanı tasarlıyoruz. Paraşüt kullanıcıları için nitelikli bir tesis de Boztepe’de uygulayacağımız konsept proje içerisinde yer alıyor” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz, Boztepe’ye teleferik ulaşımının yanında, yolla ilgili çalışmalarında devam ettiğini belirterek, mevcut yolun standartlara uygun hale getirilmesi için çalışma başlatıldığını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/orduya-dev-seyir-terasi_150273.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!