Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Ören Kanyonunu Korumaya Alın’

Fethiye Ören’de kurulmaya çalışılan balık çiftliğinin ‘kanyonu katlettiğini’ belirten ve yasal olmadığını öne süren çevreciler, çalışmanın durdurulmasını, bölgenin acilen koruma altına alınmasını istiyor.

NTV
‘Ören Kanyonunu Korumaya Alın’

b>Ören Şelalesi, sadece su geçişleri, yürüyüş ve göletleriyle 10 kilometrelik alana yayılan Akdağlar Vadisi’ndeki Ören Kanyonu’nda sayıları hızla artan balık çiftlikleri tepkilere neden oluyor. Fethiye Ören’de kurulmaya çalışılan balık çiftliğinin ‘kanyonu katlettiğini’ belirten ve yasal olmadığını öne süren çevreciler, çalışmanın durdurulmasını, bölgenin acilen koruma altına alınmasını istiyor.

Çiftlikler suyu ve doğayı kirletiyor
Fethiye Doğayı Koruma Derneği 2. Başkanı ve FETAV Çevre Komisyonu Üyesi Ali İhsan Emre, balık çiftliklerinde kirlenen suyun Pataraya’ya kadar ulaşan suyu kirlettiğini, bunu yaparken de doğayı, milyonlarca yılda oluşmuş vadiyi yok ettiğini söyledi.

“Buradaki balık çiftliklerinden kazanılan paralarla burayı eski haline getirebilir miyiz” diye soran Emre, “Buradaki köylülerin tarımını, hayvancılığını eski haline getirebilir miyiz? Onların kazandığı paraların üstüne milyonlarca defa fazlasını koysanız burayı eski haline getiremeyiz. Bu nedenle bunlara çok dikkat etmemiz lazım. Doğal zenginlikler her türlü şeyden daha kıymetlidir. Antik değerlerden de kıymetlidir, buradaki satılacak olan 3 tane balıktan da kıymetlidir” diye konuştu.

Kaçak çalışma durdurulmalı
İmza kampanyaları düzenleyen çevre gönüllüleri ve köylüler, kanyondaki çalışmanın yasal olmadığını da öne sürerek çalışmaların durdurulmasını istiyor.

TEMA Vakfı Fethiye Temsilciliği Başkanı Okyay Tirli de uzmanlar eşliğinde yaptıkları incelemede Çaygözü orman alanında izinsiz iş makinelerinin çalıştığını ve ağaç kesimi yapıldığına dikkat çekerek, “Kaçak çalışmanın yapıldığı bölgede bir tarihi manastır da bulunuyor.Talebimiz; bölgenin acilen doğal sit alanı veya Milli Park olarak koruma altına alınmasıdır” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/oren-kanyonunu-korumaya-alin_48448.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!