Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ören’in Rüyası İhaleye Çıkıyor

DLH Genel Müdürlüğü tarafından yapımına karar verilen 7 yeni yat limanı arasında Ören Yat Limanı da yer aldı. 550 metre uzunluğunda ve 250 metre enindeki yat limanının, yap-işlet-devret (YİD) modeliyle gelecek günlerde ihaleye çıkarılacağını belirten Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, “18 yıllık düşümüz nihayet gerçek oluyor” dedi.

Cumhuriyet EGE
Ören’in Rüyası İhaleye Çıkıyor

Milas Ören’in, 18 yıllık yat limanı rüyası sonunda gerçekleşiyor. DLH Genel Müdürlüğü tarafından yapımına karar verilen 7 yeni yat limanı arasında Ören Yat Limanı da yer aldı. 550 metre uzunluğunda ve 250 metre enindeki yat limanının, yap-işlet-devret (YİD) modeliyle gelecek günlerde ihaleye çıkarılacağını belirten Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, “18 yıllık düşümüz nihayet gerçek oluyor” dedi.

Turan konuyla şunları söyledi:

“1991 yılında gündeme gelen, 1995 yılında da Yüksek Planlama Kurulu kararı aldırdığımız Ören Yat Limanı artık ihale ediliyor. Bu dönem için tekrar aday olma gerekçelerimden birisi olan bu projenin, dönemin başında ihale edilecek olması ve hayata geçirilmesi en büyük mutluluklarımdan birisi olmuştur. Yakında hayata geçecek olan yat üretim ve çekek yeri projesiyle Ören, Gökova Körfezi’nin bir numaralı yat turizmi merkezi olma yolunda markalaşmaya adım atmış olacaktır. Bu projelerin hayata geçirilmesi Ören, Muğla ve Türkiye’ye hem iş istihdamı hem de döviz getirisi bakımından büyük kazançlar sağlayacaktır.”

Edinilen bilgilere göre, DLH Genel Müdürlüğü, daha önce altyapı inşaatlarının önemli bir kısmı tamamlanan Kumkuyu, Trabzon ve Avşa Adası Türkeli yat limanlarının iskele ve üst yapı tesisleriyle işletilmeleri için YİD yöntemiyle ihaleye çıkıyor. Firmalar, ihale dosyalarını 18 Mayıs'tan itibaren DLH Genel Müdürlüğünden alabilecek.

DLH Genel Müdürlüğü, ayrıca Silivri, İzmir-Yenifoça, İzmir-Karaburun ve Muğla-Ören yat limanlarının alt ve üst yapı işleri ile işletilmesine yönelik YİD modelli ihaleye de çıkacak. 18 Mayıs'tan itibaren dosyaların edinilebileceği bu ihalede de, tekliflerin iki ay içinde alınması hedefleniyor. Yat limanları için 30 yıl işletme süresi öngörülüyor.

Ulaştırma Bakanlığı, 10 bin 500 olan Türkiye'nin yat bağlama kapasitesini 2013'e kadar 20 bine çıkarmayı hedefliyor. İhalesi yapılacak 7 yat limanının toplam yat bağlama kapasitesi bin 600 olacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/orenin-ruyasi-ihaleye-cikiyor_68877.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!