Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Orman Bakanlığı'nın Acarkent ve Acaristanbul'a Açtığı Davaya Başlandı

Orman Bakanlığı'nın Acarlar İnşaat Taahhüt Sanayi ve Tic. AŞ hakkında açmış olduğu, "kat irtifakının iptali" ve "devlet ormanına müdahalenin önlenmesi" ile ilgili davaların görülmesine başlandı.

Zaman Gazetesi/Ercan Yıldız
Orman Bakanlığı'nın Acarkent ve Acaristanbul'a Açtığı Davaya Başlandı

rman Bakanlığı'nın Acarlar İnşaat Taahhüt Sanayi ve Tic. AŞ hakkında açmış olduğu, "kat irtifakının iptali" ve "devlet ormanına müdahalenin önlenmesi" ile ilgili davaların görülmesine başlandı. Beykoz 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen ve taraf avukatlarının katıldığı dava, dosyaların incelemesi için ertelendi.

Acarlar İnşaat'ın Beykoz ormanlarında yaptığı inşaatlar aleyhine açılan davalara dün başlandı. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Beykoz 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya, Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü'nün avukatlarından Elmas Erdem ile Acarlar Şirketi adına Avukat Haluk Öztürk katıldı. Acarkent'teki "kat irtifakının iptali" ile Acaristanbul hakkındaki "devlet ormanına müdahalenin önlenmesi" ile ilgili duruşmada, Avukat Elmas Erdem mahkemeye bir dilekçe sundu. Dilekçede, "idareden izin alınmadan ve yasalara aykırı olarak yapıldığı" iddia edilen villaların "iyi niyetli üçüncü kişilere devrini önlemek" için mahkemeden tedbir alınması istendi.

Dilekçede, Beykoz Dereseki köyündeki Acaristanbul'un 4-5 paftada yer alan, 215 ve 216 sayılı parsellerin yapılan satış sonucu, Serdaroğlu Özel Ormanı olarak Acarlar İnşaat adına tescil edildiği anlatıldı. Dilekçenin sonuç bölümünde ise davalıların 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 52. maddesinin 2. paragrafındaki "Ancak, şehir kasaba ve köy yapılarının toplu olarak bulunduğu yerlerdeki hususi orman alanlarında, bu kanunun 17. maddesine göre izin almak ve yatay alanın yüzde 6'sını geçmemek üzere imar planına uygun inşaat yapılabilir." hükmüne göre tapuda kurulmuş olan kat irtifaklarının iptali ve kayıtlardan terki talep edildi. Mahkeme hâkimi, dosyaların incelenmesi ve davanın karara bağlanması için duruşmayı erteledi.

Orman ve Çevre Bakanı Osman Pepe, helikopter ile İstanbul turu sonrası yaptığı açıklamada birçok ünlünün evinin bulunduğu Beykoz Konakları ile ilgili de soruşturma başlattıklarını belirtmişti. Bu açıklamadan sonra Orman Bölge Müdürlüğü Beykoz Adliyesi'nde "kat irtifakının iptali" davası açtı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak. Bu arada, Acarlar hakkında açılan davalar ile Beykoz Konakları hakkındaki davaların birleştirileceği de öğrenildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/orman-bakanliginin-acarkent-ve-acaristanbula-actigi-davaya-baslandi_50540.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!