Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Alanlar Satılacak

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki 65. Hükümetin son kararlarından biri İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Kütahya’da bazı yerleşim yerlerini orman sınırları dışına çıkarmak oldu. Orman sınırları dışına çıkarılan alanlar, vatandaşlara satılacak.

yapi.com.tr
Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Alanlar Satılacak

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki Hükümetin son kararlarından biri bazı alanları orman sınırları dışına çıkarmak oldu. İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Kütahya’da bulunan bazı alanlar vatandaşlara satılacak.

Nisanda Orman Kanuna eklenen ‘ek 16.madde’ ile bilim ve fen bakımından orman olarak muhafazasında hiçbir yarar görülmeyen ve tarım alanına dönüştürülmesi de mümkün olmayan yerler orman alanları dışına çıkarıldı.

Hürriyet Gazetesi'nde Aysel Alp'in haberine göre, üzerinde yerleşim yeri bulunan ya da oluşturulması uygun olan taşlık, kayalık, verimsiz ve fiilen orman vasfı taşımayan alanların satılmasıyla binlerce vatandaşın sorunu çözülecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla İstanbul Sultanbeyli Hasanpaşa ve Mecidiye; Maltepe Büyükbakkalköy; Kocaeli Dilovası’nda Fatih, Cumhuriyet, Turgut Özal, Orhangazi, Mimarsinan 1, 2, 3 ve 4 ile Kayapınar, Başiskele Yuvacık; İzmir Gaziemir Sarnıç (Atıfbey) Mahallesi, Aliağa Yalı Mahallesi; Kütahya Tavşanlı Çobanköy Mahallesinde binlerce metrekare alan orman sınırları dışına çıkarıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/orman-sinirlari-disina-cikarilan-alanlar-satilacak_166720.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!