Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Orman Yangınlarına Karşı Uydu Takibiyle Mücadele

Orman yangınlarına karşı her türlü tedbiri alıklarını dile getiren Pepe, "Bu yıl 51 hava aracı ile yangınlara acil müdahale etme imkanına sahibiz. Ancak mücadelemizde halkımızı da yanımızda görmek istiyoruz." dedi.

Zaman Gazetesi



evre ve Orman Bakanı Osman Pepe, 2007 yılının orman yangınlarıyla mücadele, küresel ısınma ve kuraklık sebebiyle sıkıntılı bir yıl olacağını açıkladı. Orman yangınlarına karşı her türlü tedbiri alıklarını dile getiren Pepe, "Bu yıl 51 hava aracı ile yangınlara acil müdahale etme imkanına sahibiz. Ancak mücadelemizde halkımızı da yanımızda görmek istiyoruz." dedi.

İstanbul Ceylan Otel'de basın toplantısı düzenleyen Bakan Pepe, 'Orman Yangınlarıyla Mücadele Eylem Planı'nı açıkladı. Geçen yıl Türk Hava Kuvvetleri'nden kiralanan C-130 tipi yangın uçaklarının arızalanması, yanan orman alanının bir yıl önceye göre artmasında etkili olmuştu. Bu yıl havadan mücadeleye büyük önem veren bakanlık, 3 adet amfibik uçak kiraladı. Büyükşehir Belediyesi'nin elindeki 2 uçakla birlikte amfibik uçak sayısı 5'e çıktı. Ayrıca, 25 adet helikopter, 15 adet Türk Hava Kurumu uçağı da kiralandı.

Orman yangınında en önemli unsurun erken müdahale olduğunu vurgulayan Pepe, bu doğrultuda teknolojik yatırımlar yaptıklarını belirtti. Bu yıl ilk defa kurulan uydu takip sistemi ile yangına müdahale eden araçların konumu ve içindeki su miktarının on-line olarak izleneceğini anlatan Pepe, 800 yangın kulesi ve 400 motosikletli personel ile ormanların gözleneceğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/orman-yanginlarina-karsi-uydu-takibiyle-mucadele_54276.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!