Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Orman Yolları RES’ler için mi Açılıyor?

Muğla Milas'a bağlı Sakarkaya bölgesinden başlayarak, Aydın Karpuzlu Tekeler’e kadar olan bölgede orman yolu açma ve genişletme çalışmalarının, RES kurmak isteyen şirketin projesi için yapıldığını belirten yöre sakinleri, yüzlerce çam fıstığının kesilmeye başlanmasına tepki gösterdi.

yapi.com.tr
Orman Yolları RES’ler için mi Açılıyor?

Muğla Milas ile Aydın Karpuzlu ilçeleri arasındaki bölgede yapılması düşünülen 30 rüzgar enerji tribününden oluşan RES için geçtiğimiz hafta halkın katılımı toplantıları yapıldı. Yörede arıcılık, tarım ve hayvancılık yapan vatandaşların büyük tepki göstermesi üzerine, toplantı tutanağına “Toplantıya katılım sağlayanlar projenin yapılmasının istemiyor” yazılarak toplantılar bitirildi.

Sözcü’den Latif Sansür’ün haberine göre; Orman İşletme Müdürlüğü proje alanında orman yolu genişletme çalışması başlatınca, yöre sakinleri ve çevreciler ayaklandı; “Orman yolunun açılma zamanı, şirketin projesine denk gelmesi açısından manidar bir gelişme” olarak değerlendirildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nden bilgi talebinde bulunuldu.

Rüzgar tribünlerinin dikileceği alanların geçtiğimiz yıl yangınlardan kendini koruyabilmiş fıstık çamı ve kızılçam ormanlarıyla çevrili bir alan olduğunu belirten Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) başkanı Bahattin Sürücü, Sakarkaya Mahallesinin kuzeyinde bulunan Anadolu Geçidi'nden doğuya doğru, Aydın Orman İşletme Müdürlüğü'nün izinleriyle taşeron bir şirket tarafından yolların açıldığını duyurdu.

Söz konusu bölgenin önemine dikkat çeken EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, “Bahsedilen alandaki yol açma ve genişletme çalışmaları ve ağaç kesimlerinin durdurulmasını ve konuyla ilgili kurumların bölgede gerekli çalışmaları yapmalarını talep ediyoruz.” diyerek Orman Bölge Müdürlüğü'nün gerekli tüm önlemleri almasını, bir ağacın bile feda edilmemesi konusunda gerekli çalışmaları yapmasını beklediklerini dile getirdi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/orman-yollari-resler-icin-mi-aciliyor_190704.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!