Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Orta Doğu'nun 'Made in Turkey' Tercihi

Sanayi mamullerinde Orta doğu ülkelerinden gelen taleplerde ''Türk Malı'' modası yaşanıyor. Panel radyatörde 20 ülkeye ihracat yapan Aydınlı Pekpan firması, Orta doğulu alıcılardan gelen talep üzerine, ürünlerine kabartma damgayla ''Made in Turkey'' damgası basmaya başlayacak. Şirket Yönetim Kurulu Üyesi Nural Pekgüzel, Türkiye'de satılan

NTV



Sanayi mamullerinde Orta doğu ülkelerinden gelen taleplerde ''Türk Malı'' modası yaşanıyor. Panel radyatörde 20 ülkeye ihracat yapan Aydınlı Pekpan firması, Orta doğulu alıcılardan gelen talep üzerine, ürünlerine kabartma damgayla ''Made in Turkey'' damgası basmaya başlayacak. Şirket Yönetim Kurulu Üyesi Nural Pekgüzel, Türkiye'de satılan ürünlerde dahi soğuk damga kullanmadıklarına dikkati çekti.

Pekgüzel, 1967 yılında yapı profili üretimiyle sanayiciliğe başlayan ailenin, sonraki yıllarda askeri tesisler ve yurtlar için ranza ve çelik dolap üretmeye başladığını, 1998'de panel radyatör sektörüne girdiğini belirtti. Yurt içi ve yurt dışından talebin hızla artması nedeniyle yeni bir tesise ihtiyaç doğduğunu, Umurlu'da aldıkları arazide 8 ayda fabrikalarını tamamlayarak üretime başladıklarını dile getiren Pekgüzel, halen yıllık 1 milyon 100 bin metre tül olan kapasitenin, Mart ayına kadar iki katına çıkacağını dile getirdi.

150 kişinin istihdam edildiği tesiste üretilen ürünlerin, Avrupa ve Orta doğu ağırlıklı olmak üzere 20 ülkeye ihraç edildiğini dile getiren Pekgüzel, Romanya, Hollanda, Ukrayna ve Azerbaycan'da önemli pazar paylarına sahip olduklarını, Orta doğu'ya yapılan sevkıyatların da hızla arttığını dile getirdi. Krizin etkili olduğu dönemde, iç ve dış satışlarda daralma yaşansa da şu günlerde işlerin tekrar yoğunlaştığını kaydeden Pekgüzel, şunları kaydetti:

''Türkiye, geçmişte panel radyatörde en büyük üreticiler olan Almanya ve İtalya'nın yerini aldı. Özellikle son bir kaç yılda yapılan yatırımlarla artık dünya çapında söz sahibiyiz. Yerini aldığımız Avrupalı şirketler bu sektörden çekiliyor. Türkiye'de bu üretimi yapan 35 tesis var. Bunların 15 kadarı büyük çaplı. Biz de yaptığımız yatırımla şu anda 7. sıradayız, Mart ayındaki kapasite artırımıyla birlikte ilk 5'e giriyoruz. Hedefimiz 2015 yılında 4 milyon metre tüle ulaşarak ilk üçe girmek. Panel radyatör tüm ülkelerde ihtiyaç duyulan bir ürün. Türkiye Erdemir gibi kaliteli saç üreten bir tesise sahip olmasının ve tüm pazarlara coğrafi açıdan yakın olmasının avantajını kullanıyor. Teknoloji yoğun bir iş olması nedeniyle Çin de bizim için bir sıkıntı oluşturmuyor. Hatta şirket olarak Çin pazarına da giriyoruz. İlk numuneleri gönderdik, gelecek sezon ciddi sevkıyatlara başlayacağız.''

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/orta-dogunun-made-in-turkey-tercihi_74731.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!