Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Orta Doğu'nun 'Made in Turkey' Tercihi

Sanayi mamullerinde Orta doğu ülkelerinden gelen taleplerde ''Türk Malı'' modası yaşanıyor. Panel radyatörde 20 ülkeye ihracat yapan Aydınlı Pekpan firması, Orta doğulu alıcılardan gelen talep üzerine, ürünlerine kabartma damgayla ''Made in Turkey'' damgası basmaya başlayacak. Şirket Yönetim Kurulu Üyesi Nural Pekgüzel, Türkiye'de satılan

NTV



br />
''Gurur veren gelişmeler''

Sektörün en önemli pazarının Avrupa ve Orta doğu ülkeleri olduğunu, özellikle son bir kaç yıldır Orta doğu ülkelerinden müthiş ilgiyle karşılaştıklarını dile getiren Pekgüzel, bu coğrafyada gittikleri hiçbir fuardan eli boş dönmediklerini belirtti. Orta doğu pazarında son 2 yılda Türkiye adına gurur verici gelişmelerin yaşandığını ifade eden Pekgüzel, Türkiye'nin bu coğrafyada ürettiği ürünler ve markasıyla da büyük bir saygınlığa kavuştuğuna dikkati çekti.

Pekgüzel, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'nin Orta doğu ülkelerine uyguladığı açılım politikalarıyla mı ilgili bilmiyoruz, ancak son dönemde özellikle Ürdün, İran ve Irak'a gönderdiğimiz ürünlerle ilgili alıcılardan değişik talepler gelmeye başladı. İthalatçı şirketler ambalaj üzerinde ürünün Türkiye'de üretildiğine ilişkin bilgilerin yeterli olmadığını, 'Made in Turkey'' yazısının ambalajın değil, ürünün üzerine olmasını istediklerini ifade ettiler. Biz Türkiye'de sattığımız ürünlerin üzerine bile nerede üretildiğini basmıyoruz. Bu talep üzerine Afganistan'dan Filistin'e kadar tüm Orta doğu ülkeleri için yaptığımız ürünlerin üzerine 'Made in Turkey' ve TSE damgasını kabartma baskı olarak eklemeye karar verdik.

Bayilerimiz Türk malının bu coğrafyada sağlam bir imajının olması ve Türkiye'ye karşı sempati nedeniyle tüketicilerin, Türkiye'de üretilen ürünleri özellikle tercih ettiğini belirtiyor. Bize göre bunda biraz din kardeşliğinin de etkisi var. Yunanistan ve Ermenistan'a da ihracat yapıyoruz, ancak bu ülkeler için tersi bir durum söz konusu.''

Güney yarım küreye ihracat

Pekgüzel, panel radyatörde üretimin yılın ikinci yarısında yoğunlaştığını, ilk yarısının ise boş geçtiğini belirterek kapasiteyi tam olarak kullanabilmek amacıyla güney yarım kürede yer alan büyük pazarlara da girmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Kapasiteyi artırmaları sonrası gelecek yıldan itibaren Şili, Arjantin, Brezilya, Avustralya ve Yeni Zelanda'ya ihracata başlamayı planladıklarını dile getiren Pekgüzel, ''Bu ülkeler geçmişte Alman ve İtalyan firmalardan alıyordu. Şimdi bu boşluğu biz doldurmuş olacağız. Navlun maliyetini rağmen bizim için karlı pazarlar'' dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/orta-dogunun-made-in-turkey-tercihi_74731.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!