Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Ortagonal Roma Tapınağı' Restore Edilecek

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki 'Ortagonal Roma Tapınağı' (Dikmeler) restore edilecek. Viranşehir Belediyesinin girişimleriyle Tarihi Kentler Birliğince sağlanan ödenekle 'Ortagonal Roma Tapınağı'nın restorasyonu için ihale yapıldı. Projenin, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca onaylanmasının ardından uygulama projesi hazırlanacak.

yapi.com.tr / AA
'Ortagonal Roma Tapınağı' Restore Edilecek

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki, Bazalt kesme taşları ile 14 ayak üzerine iki katlı olarak inşa edilen  'Ortagonal Roma Tapınağı'nın (Dikmeler) restore edilmesi planlanıyor. Ortası altıgen planlı talas tipinde olan tapınağın kültür merkezi mevcuttu ve yine bu mekanın dışında aynı planlı dairesel bir galeria bulunuyordu. Bu galeriadan ortadaki talas mekana iki kapıdan giriliyordu.

Viranşehir Belediyesinin girişimleriyle Tarihi Kentler Birliğince sağlanan ödenekle 'Ortagonal Roma Tapınağı'nın restorasyonu için ihale yapıldı. Projenin, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca onaylanmasının ardından uygulama projesi hazırlanacak.

Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, öncelikli olarak kalan tek ayağın sağlamlaştırılmasının ardından Kültür ve Tabaat Varlıkları Koruma Kurulunun alacağı karara göre yapının tamamının açığa çıkarılması için bilimsel nitelikli bir kazının da gündeme gelebileceğini ifade etti.

ETİKETLER: restorasyon
http://www.yapi.com.tr/haberler/ortagonal-roma-tapinagi-restore-edilecek_84766.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!