Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Osmanlı Mirası Kaderine Terk Edildi

Ulus’ta Osmanlı döneminde inşa edilen ve Kurtuluş Savaşı yıllarında mermi imalatı yapılan 2 katlı tarihi bina, kaderine terk edildi. Tarihi yapıya sahip çıkılmadığını savunan vatandaşlar, binın restore edilmesini istiyor.

yapi.com.tr
Osmanlı Mirası Kaderine Terk Edildi

DHA'nın haberine göre, Ulus Rüzgarlı Sokağı'nın yanı başında, 1‘inci Meclis'in arkasında yer alan asırlık bina kaderine terk edildi. Tarihi yapının yakınında market işletmeciliği yapan 48 yaşındaki Mehmet Cinkol, binanın ayakta kalabilmek için direndiğini belirterek şunları söyledi:

"Atıl durumda kalan binanın hikayesini bölgedeki esnaftan dinliyoruz. Karşısında 1’inci TBMM, arkasında ise Roma Hamamı bulunuyor. Binanın en önemli özelliği ise 150 yıl önce demir yerine çelik konstrüksiyon ile yapılmış olması. Yoksa çoktan çökerdi. Çocukluğumdan beri bu bölgedeyim ve binanın yan tarafında market işletiyorum.

Restore edilmeli

Mahallenin ileri gelenlerinden öğrendiğim bilgilere göre, bina Osmanlı döneminde at arabası imalathanesi olarak, Kurtuluş Savaşı yıllarında ise mermi yapımında kullanılmış.  Daha sonra çeşitli ticari işletmeler burada faaliyet gösterdi. Sahiplerinin binayı aslına uygun olarak restore edip, sokağımıza ve mahallemize bir tarihi eser kazandırmasını istiyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/osmanli-mirasi-kaderine-terk-edildi_127376.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!