Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

OSRAM Siteco’yu Satın Alıyor

Dünya genelinde aydınlatma sektörünün lider firmalarından OSRAM, aydınlatma çözümleri ve teknolojilerinde Avrupa’nın önde gelen şirketlerinden olan Siteco Lighting’i Barclays Private Equity‘den devralıyor. Üçüncü büyük üssü Türkiye’de bulunan Siteco, kamusal ve ticari binalar, yollar, tüneller, havalimanları ve stadyum gibi kentsel altyapılar için

yapi.com.tr
OSRAM Siteco’yu Satın Alıyor

ünya genelinde aydınlatma sektörünün lider firmalarından OSRAM, aydınlatma çözümleri ve teknolojilerinde Avrupa’nın önde gelen şirketlerinden olan Siteco Lighting’i Barclays Private Equity‘den devralıyor. Üçüncü büyük üssü Türkiye’de bulunan Siteco, kamusal ve ticari binalar, yollar, tüneller, havalimanları ve stadyum gibi kentsel altyapılar için aydınlatma armatürleri ve sistemleri sunuyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Osram CEO’su Martin Goetzeler, “Siteco’yu satın alarak lider komponent üreticisi olarak sahip olduğumuz yetkinliğimizi, aydınlatma çözüm hizmetleri sektörüne de yaymayı hedefliyoruz. Bu yolla hem enerji tasarruflu geleneksel aydınlatma teknolojileri alanında, hem de özellikle en güçlü büyümeyi beklediğimiz LED bazlı aydınlatma armatürleri ve ışık sistemleri alanında büyüyeceğiz” dedi. Yaz aylarında tamamlanacak olan satın alma işlemleri, yetkili rekabet kurumlarının onayı ile gerçekleşiyor. Satın alma bedeli ise gizli tutuluyor.

Almanya ve Çin’de aydınlatma armatürleri üreten Siteco, Avrupa’da 15 ’i aşkın satış-dağıtım şirketine ve tüm dünyayı kapsayan bir dağıtım ağına sahip. OSRAM’ın Türkiye’yi de içine alan, Latin Amerika, Orta Doğu Bölgesi (LAMEA) CEO’su Erol Kırılmaz, Osram’ın satın aldığı şirketle, ışık çözümleri alanında geniş bir portföyü kapsayan pazarda ürün gamını genişleterek küresel oyuncu konumunu güçlendirdiğini belirtti. Uzmanların dünya çapındaki aydınlatma pazarının büyüklüğünü 45 milyar avro olarak tahmin ettiklerini söyleyen Kırılmaz, bu pazarın üçte ikisinden fazlasının aydınlatma armatürleri ve ışık sistemlerinden oluştuğunun altını çizdi. Kırılmaz, ayrıca tüm pazarın, LED ve OLED (Organic Light Emitting Diodes; Organische Leuchtdioden) gibi yarı iletken bazlı teknolojilerin sağladığı ivme sayesinde 2016 yılına kadar büyüyerek yaklaşık 65 milyar Euro’ya ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Siteco’nun imza attığı çok sayıdaki proje arasında Münih Allianz Arena Stadyumu, Madrid Barajas Havalimanı, Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminali, Ankara ve İzmir Havalimanı, Bursa Yeşil Türbe, Anadolu Hisarı,  İzmir Karşıyaka Tünelleri, Karadeniz Otoyol Tünelleri, Saphire Tower, çok sayıda alışveriş merkezi, mağaza zincirleri ve dünyanın en yüksek binası olan Tayvan’daki Taipeh Kulesi bulunuyor.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/osram-sitecoyu-satin-aliyor_86227.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!