Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2014 Dünya Futbol Şampiyonası OSRAM’la Başlayacak

OSRAM, 2014 Dünya Futbol Şampiyonası’nın açılış maçına ev sahipliği yapacak olan São Paulo’daki Corinthians Arena’yı en yeni enerji tasarruflu aydınlatma teknolojisiyle donatacak. OSRAM’ın dünyanın en büyük LED stadyum paneline dönüştüreceği stadyumun dış cephesi, dev bir ekran görevi görecek.

yapi.com.tr
2014 Dünya Futbol Şampiyonası OSRAM’la Başlayacak

OSRAM, daha önce de Güney Afrika’daki 2010 FIFA Dünya Kupası ile Polonya ve Ukrayna’daki 2012 UEFA Avrupa Şampiyonası’nda da aydınlatma çözümleriyle yer almıştı.   

Cephe aydınlatmasından iç aydınlatmaya ve oyun alanındaki projektör sistemine kadar bütün bileşenler tek bir kaynaktan sağlanacak. OSRAM kuruluşu olan Siteco tarafından üretilen 350’den fazla armatür ve OSRAM’ın metal halide lambalarıyla, FİFA’nın oyun alanındaki ışık kalitesine ilişkin belirlediği en yüksek standartların dahi aşılması hedefleniyor.

OSRAM Genel Aydınlatma Bölümü CEO’su Klaus-Günter Vennemann, “OSRAM, spor alanlarını aydınlatma konusundaki uzmanlığını, São Paulo’da bir kez daha kanıtlıyor. Yüksek teknolojiye sahip aydınlatma çözümlerimiz, FİFA şartnamelerinin yüzde 50 üzerinde performans sergiliyor” yorumunu yaptı.

Üstün LED ekrana sahip stadyum cephesi

São Paulo’daki arenanın dış cephesine kurulacak olan 170 metre uzunluk ve 20 metre yükseklikteki LED ekran resim görüntüleyebilecek, skor detaylarını verebilecek ve video oynatabilecek. OSRAM kuruluşu olan Traxon’un ürettiği toplam 34 bin LED’den oluşacak 840 LED panel ile dünyanın en büyük LED stadyum ekranını oluşturacak. Arena’nın içerisindeki güncel skoru veya ağır çekim görüntüleri gösterecek 30 x 7,5 metre ölçülerindeki dört HD ekran da OSRAM tarafından hazırlanacak.

Yüksek seviye parlaklık, yüksek enerji tasarrufu

São Paulo’da kullanılan enerji tasarruflu sistem, saha üzerinde 5.000 lükse varan (Münih Allianz Arena’nın yaklaşık iki katı) aydınlatma sağlarken, geleneksel aydınlatma teknolojilerine göre çok daha az sayıda bağımsız ışık noktası gerektirecek. Bu yalnızca elektrik maliyetlerinden tasarruf edilmesini sağlamayacak, aynı zamanda kurulum ve bakım açısından da masrafları düşürecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2014-dunya-futbol-sampiyonasi-osramla-baslayacak_102261.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!