Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Oteli Yaparken İstanbul’u Düşündüm’

Antalya’nın Kundu sahilinde 180 dönümlük alana yapılan ve 1.4 milyar dolara tamamlandığı belirtilen 5 yıldızlı Mardan Palace Oteli dün açıldı. Otelin sahibi Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov, “Burası insanların dinleneceği en güzel yer. Bir Türk işadamı Kremlin’i yaptı, ben de İstanbul’un önemli eserlerini yapmayı düşündüm” dedi.

Milliyet Gazetesi
‘Oteli Yaparken İstanbul’u Düşündüm’

Antalya’nın Kundu sahilinde 180 dönümlük alana yapılan ve 1.4 milyar dolara tamamlandığı belirtilen 5 yıldızlı Mardan Palace Oteli dün açıldı. Otelin sahibi Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov, “Burası insanların dinleneceği en güzel yer. Bir Türk işadamı Kremlin’i yaptı, ben de İstanbul’un önemli eserlerini yapmayı düşündüm” dedi.

AST 1989 Group Başkanı İsmailov, otelin balo salonunda, açılış öncesi ünlü sanatçılarla birlikte basın toplantısı düzenledi. Monica Belluci, Sharon Stone, Seal, Tom Jones, Richard Gere ile birlikte kameralar önüne geçen Telmanov, maliyetin çok yüksek olduğunu belirterek rakam vermekten kaçındı. İsmailov, ünlü sanatçılara ne kadar para ödediğinin sorulması üzerine “Onlar benim misafirim” derken, Gere, “İsmailov benim vakfıma önemli ölçüde bağış yaptı” açıklamasını yaptı. Türkiye’ye ilk kez geldiğini, İsmailov’un kendisini 3 oğlu ve 2 torunu ile birlikte karşıladığını belirten Gere, “Keşke daha fazla kalabilsem. Eşimle birlikte çok da tanınmadan gezmek imkanı bulurum bu sıradışı ülkede” dedi.

‘Önemli bağışta bulundu’

Monica Belluci de, otelde bir gün kalmaktan dolayı üzgün olduğunu belirterek “Keşke 10 gün kalabilseydim. Bu muhteşem oteli ziyaret etmek çok güzel olurdu. Eminim tekrar geleceğim ve daha fazla zamanım olacak” dedi.
Sharon Stone da otelin sevgiyle, detaylarla planlandığını ve her adımda bunu hissettiğini söyledi. Dev yüzme havuzunda bile en ince detayın düşünüldüğünü ifade eden Stone, “Bu kadar kişiyi bir araya getirip özen göstermek, dünyanın büyük bir ekonomik düşüş sağladığı ortamda iş sağlaması çok güzel” diye konuştu.

İngiliz gazetecinin İsmailov’a sorduğu “kriz ortamında lüks ve ihtişama yönelik neden yatırım yaptığı” sorusuna da tercümede kopukluk olunca Seal yanıt verdi. Seal, “İstihdam için gerek. Pozitif tarafı bu. Türkiye’deki kişilerin buna karşı çıkacağını sanmıyorum“ dedi.

Açılışa Rusya’nın Tarkan’ı olarak bilinen Philip Kirkorov, Hilton otellerinin vârisi Paris Hilton da özel jetle geldi.

Otelin özellikleri

* 16 bin metrekarelik dev havuz
* Farklı tarzlarda döşenmiş, 271 standart oda, 62 üst düzey büyük oda, 16 Dolmabahçe odası, 38 Türk hamamlı oda, 41 dubleks oda, 82 junior suit
* 2 adet özel havuzlu 600’er metrekarelik suit, 44 bahçe suiti (16’sı 170’er metrekare, 28’i 85 metrekarelik)
* Kral dairelerinde antika koltuklar
* Dolmabahçe Sarayı’nı andıran otelde 16 restoran ve 32 bar mevcut.
* Otelin havuzu İstanbul Boğazı şeklinde inşa edildi.
* Avrupa yakasını temsil eden kıyısındaki binalar Ortaköy ve Arnavutköy, Asya yakasındaki binalar ise Kuleli Askeri Lisesi ve klasik Türk evlerinin mimari özelliklerini taşıyor.
* Havuzda ulaşım saltanat kayıklarıyla yapılıyor.

Antalya’daki ‘kırmızı halı’da yıldız fırtınası

Rus işadamı Telman İsmailov’un Antalya’daki oteli Mardan Palace’nin açılış gecesi öncesinde yıldızlar fırtınası esti. Davetliler Oscar törenlerinde olduğu gibi, VIP araçlarla geldikleri otele, önlerine serili kırmızı halıdan yürüyerek girdi. Törene ilk gelen sanatçı Tom Jones oldu. Geceye pembe renkli elbisesiyle katılan Hilton, kırmızı halıda foto muhabirlerine dönerek bol bol poz verdi. Amerikalı ünlü aktör Richard Gere, eşi Carey Lowell ile el ele geldi. Şarkıcı Seal, sempatik tavırlarıyla ilgi çekerken, Monica Belluci hızlı adımlarla kırmızı halıdan geçti. Daha sonra Hollywood yıldızı Sharon Stone, ayaklarına kadar uzanan siyah abiyesiyle göz kamaştırdı. Otelin sahibi Telman İsmailov’un oğulları Sarkhan İsmailov yalnız katılırken, Alekber İsmailov ise eşi Fira ve oğlu Telman İsmailov ile birlikte geldi. Kırmızı halıdan geçen son ünlü ise  Amerikalı şarkıcı Mariah Carey oldu.   Seksi şarkıcı, derin göğüs dekolteli kıyafetiyle dikkati çekti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/oteli-yaparken-istanbulu-dusundum_69198.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!