Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Özgürlük Anıtı’nın Benzeri Perge’de

Antalya’nın Perge antik kentinde yer alan sütunlardan birinin üzerindeki kadın figürü, Amerika’nın simgelerinden Özgürlük Heykeli ile oldukça benzer özellikler taşıyor. Benzerliği fark eden Bakan Danışmanı İbrahim Sarıtaş, Anadolu’nun bütün medeniyetlerin esinlendiği bir yer olduğunu belirterek, Özgürlük Heykeli’nin de bu figürden esinlenmiş

Hürriyet ANKARA
Özgürlük Anıtı’nın Benzeri Perge’de

Antalya’nın Perge antik kentinde yer alan sütunlardan birinin üzerindeki kadın figürü, Amerika’nın simgelerinden Özgürlük Heykeli ile oldukça benzer özellikler taşıyor. Benzerliği fark eden Bakan Danışmanı İbrahim Sarıtaş, Anadolu’nun bütün medeniyetlerin esinlendiği bir yer olduğunu belirterek, Özgürlük Heykeli’nin de bu figürden esinlenmiş olabileceğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın danışmanı İbrahim Sarıtaş, bakanla birlikte yaptığı Perge antik kenti gezisinde, ilginç bir benzerliği ortaya çıkardı.

Meşaleli kadın figürü

Gezi sırasında ayakta dikili bir sütunun fotoğrafını çeken Sarıtaş, fotoğrafı yakından inceledikten sonra sütunun üzerindeki kadın figürünün Özgürlük Heykeli ile benzerliğini fark etti. M. Ö. 12. yüzyıla ait olan sütunda, bir elinde meşale olan kadın figürünün diğer elinde kılıç bulunuyor.  Özgürlük Anıtı’nda ise kılıç yerine kitap bulunuyor. Özgürlük Heykeli’nin sütunun üzerindeki kadın figüründen etkilenmiş olabileceğini söyleyen İbrahim Sarıtaş, Anadolu’nun bütün medeniyetlerin esinlendiği bir yer olduğunu ifade etti.

Yedi kıtayı  simgeliyor

Perge Antik kenti, Antalya’nın Aksu ilçesinde bulunuyor. Lidya ve Pers egemenliklerinde kalan kent Roma döneminde altın çağını yaşadı. Bölgede antik kazılar halen devam ediyor ve turizm yönünden önemli bir merkez oluşturuyor. Özgürlük heykeli ise, ABD’nin New York şehrindeki Liberty adasında bulunuyor. 1886 yılından bu yana Amerika’nın simgesi olan 93 metrelik anıtsal heykel, Fransa tarafından kuruluşunun 100. yılı nedeniyle ABD’ye hediye edilmişti. Heykel, sağ elinde bir meşale; sol elinde ise bir tablet tutuyor. Heykelin başındaki tacın, 7 sivri ucu 7 kıtayı veya 7 denizi simgeliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ozgurluk-anitinin-benzeri-pergede_76134.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!