Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Pakpen'den 50 Milyon Euro'luk Boru Yatırımı

Pakpen'den 50 Milyon Euro'luk Boru Yatırımı

yapi.com.tr
1 Pakpen'den 50 Milyon Euro'luk Boru Yatırımı

b>Pakpen Şirketler Grubu, Konya III. Organize Sanayi Bölgesi'nde 120 bin m2'lik alanda başlattığı yatırımla boru üretimine de girdi. Yapı sektöründe 16 yılı aşkın süredir tüketicisine teknoloji ve kaliteyi birleştirdiği ürünler sunan Pakpen Şirketler Grubu, Konya III. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan 120 bin m2'lik alanda toplam maliyeti 50 milyon euro'yu bulan boru üretim tesisi kuruyor.

Pakpen Şirketler Grubu, boru üretim tesisinin yatırım miktarı ve kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük ilk 10 boru üreticisi arasında olacak. Yeni yatırımla birlikte yaklaşık 250 kişiye istihdam sağlanacak, kurulacak bayi teşkilatı ve yan sanayiler göz önüne alındığında ise bu sayı 2000'e yükselecek.

Pakpen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Tuza, 2006 Eylül ayında faaliyete geçecek olan üretim tesisi ile ilgili şu bilgileri verdi: "50 milyon euro'luk yatırımımız, toplam yatırım hedefimizin üçte birini oluşturuyor. İlk aşama 2006 sonuna, tüm yatırımımız 2010 yılına kadar tamamlanacak. İnşaat firmalarına bayilik sistemi sunarak ve büyük ihalelerde direkt satış yoluyla; üretimini yapacağımız tesisat, doğalgaz, pis ve temiz su, carige (karige) boruları gibi ürünlerin pazarlamasını yapacağız. Kapasitemiz, tüm ürün grupları dahil olmak üzere 70 bin ton/yıl. 2007 yılında üretim kapasitemizinin yüzde 20'sini ihraç etmeyi hedefliyoruz. Üretim tesisimiz Avrupa'nın en son teknolojisi ile tam otomasyon tekniği ile üretim yapacak."

Pakpen olarak, 16. yıllarında böyle bir yatırım müjdesi vermekten mutluluk duyduğunu belirten İbrahim Tuza, "2006 yılında yatırımlarımız devam edecek. Bu yılı özellikle geçmiş senelerde yaptığımız yatırımların ve yeniliklerin meyvelerini toplayacağımız bir dönem olarak değerlendiriyoruz. Pakpen'in büyümesinin özellikle bayilerimize ve sektöre önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Pakpen Şirketler Grubu
Pakpen Şirketler Grubu, 1970 yılında Konya'da Paksu A.Ş. ile başladığı inşaat ve sıhhi tesisat malzemesi satışı faaliyetlerini, 1990 yılında PVC kapı-pencere, panjur ve kepenk sistemleri sektöründe devam ettirme kararı aldı ve ilk PVC üretim tesisini 1990 yılında Konya'da kurdu. Türkiye ve yurt dışı satışlarını bayilik teşkilatı ile gerçekleştiren Pakpen'in üretim tesislerinin tümü Konya Organize Sanayi Bölgeleri'nde 300 bin m2'lik alanda yer alıyor.

Pakpen markalarının üretici firması IBG - Pakplastik A.Ş., PVC sektöründe yıllık 40 bin ton üretim kapasitesine sahip. İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Antalya Bölge Müdürlükleri ve Türkiye geneline yayılmış 1200'ü aşkın bayii kanalıyla Pakpen ürünlerinin dağıtım ve satışı yapılıyor.

Pakpen Şirketler Grubu'nun marka ve ürünleri
Pakpen: PVC Kapı, Pencere, Panjur ve Kepenk Sistemleri (Optimal Seri, Universal Seri, Oval Seri, Global Seri, P2000, Sürme Seri, Kepenk & Panjur Sistemleri)
Pak Siding: Vinil Dış Cephe Kaplama Sistemleri
Pak Country: Çit-Korkuluk, Pergola ve Kameriye Sistemleri
Pak Form: Taş Görünümlü Formlanmış PVC Plaka
Pak Panel: PVC/ XPS Sandviç Panel
Pak Door: Dekoratif Dış Kapı Sistemleri - Kompozit Kapı Sistemleri
Pak Board: Isı Yalıtım Levhaları XPS ve EPS

http://www.yapi.com.tr/haberler/pakpenden-50-milyon-euroluk-boru-yatirimi_45768.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • selam benim pakpen konusunda sikayetlerim var. 2007 yılında 4 adet renkli kapi yaptirdim ve kapilarda sorun cikti; kapilar kasayla birlikte egildi. tam bir senede kapilari yenilendi. bu yazdiklarima cevab verecek duyarli birini bekliyorum. kapilarin resimleri ve faturasi bende isterseniz onu da gönderebilirim. ilginize tesekür ederim. durmus5101@hotmail.de YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!