Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Parion Antik Kentine Dinamit

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Kemer köyünde bulunan Parion antik kentindeki bazı mezarlar defineciler tarafından dinamitle parçalandı, bazıları da talan edildi.

Hürriyet Gazetesi



anakkale’nin Biga ilçesine bağlı Kemer köyünde bulunan Parion antik kentindeki bazı mezarlar defineciler tarafından dinamitle parçalandı, bazıları da talan edildi.

Kazı Heyeti Başkanı ve aynı zamanda Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cevat Başaran, kazı alanında ve antik kentin sınırındaki 4 mezarın, kış aylarında defineciler tarafından iş makinalarıyla tahrip edildiğini, dinamitle parçalanmaya çalışıldığını, heykel ve seramik kapların çalındığını belirtti.

Ayrıca "Kaya Mezarı" adı verilen mezarın içinde bulunduğunu tahmin ettikleri altınların da çalınmış olabileceğini öne süren Prof. Başaran, konuyla ilgili hazırladıkları raporu, Kültür ve Turizm Bakanlığına sunacaklarını bildirdi. Başaran, şunları kaydetti:

"Parion antik kentini, 13 yıldır ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Ancak ne yazık ki, verdiğimiz emekler bazı kişilerce boşa çıkarılmaya çalışılıyor. Karşılaştığımız manzara bizi çok üzdü. Köy halkının Parion’un korunması için çaba göstermesi gerekiyor. Onlardan duyarlı olmalarını istiyoruz. Çünkü Parion önemli bir kültür ve tarih mirasıdır."

http://www.yapi.com.tr/haberler/parion-antik-kentine-dinamit_47151.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!