Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Park Alanına Camiye İBB'den Ret

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’ne önceki gün Fatih Yenikapı Parkı bölgesinde bulunan ‘park alanına’ cami yapılması yönünde bir teklif sunuldu

yapi.com.tr
Park Alanına Camiye İBB'den Ret

İBB Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü, ‘yeşil alanı azaltacağı ve yeşil alan bütünlüğünü bozacağını’ belirterek teklife olumsuz görüş bildirdi. Ancak teklif AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. İBB Meclisi’ne Fatih, Kâtip Kasım Mahallesi, İskele Meydanı sokaktaki bir ‘park’ alanına ilişkin imar planı teklifi geldi. Yenikapı Parkı’nın dibinde yer alan ve imar planlarında ‘park’ olarak görünen bölgede halihazırda 2 katlı bir yapı yer alıyor. Söz konusu park alanı Yenikapı Miting Alanı’nın da çaprazında kalıyor.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; teklifte İstanbul Çevre Kültür ve Tarihi Eserleri Koruma Derneği, Fatih Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü’nün yazısı yer aldı. Kurumlar İBB’ye yazdıkları yazıda bir kısmı Vakıflar’a ait toplam 317 metrekarelik alana ilişkin özetle şu ifadeleri kullandı: “Yenikapı Parkı bölgesinde mevcut yaya sirkülasyonun yüksek olması, bu bölgenin önemli yaya aksı niteliğinde olması sebebiyle gündüz hareketli nüfus yoğunluğunun da yüksek olması, halihazırda var olan mevcut dini tesis alanlarının ise yetersiz kalması nedenlerinden ötürü, vatandaşların dini vecibelerini karşılamakta sorunlar yaşadıkları gerekçesiyle Kâtip Kasım Mahallesi sınırları içerisinde imar planlarında park alanında kalan arazi ve çevresiyle beraber dini tesis alanı olarak planlanmasını talep ediyoruz.” Teklife İBB’nin Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü olumsuz görüş bildirerek şu ifadeleri kullandı: “Mevcut imar planlarındaki yeşil alan miktarının azaltılacağı ve komşu parseller ile var olan yeşil alan bütünlüğünün bozulacağı görüldüğünden, hazırlanan imar planı teklifleri uygun görülmemektedir.” Teklif CHP’li meclis üyelerinin ‘ret’ oyuna karşın AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/park-alanina-camiye-ibbden-ret_163207.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!