Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Sinop'a Kurulacak Nükleer...

Park-Cengiz, Sinop'ta Nükleer Santral için Başvurdu

Park Grubu-Cengiz İnşaat ortaklığı, Sinop'ta (Arıburnu) 2 bin megavatlık (mW) nükleer santral kurmak için EPDK'ya lisans başvurusu yaptı. Park Grubu (Ciner) daha önce de EPDK'ya nükleer santral lisans başvurusunda bulunmuş, ancak süreç itiraz üzerine olumsuz sonuçlanmıştı.

Zaman Gazetesi
Park-Cengiz, Sinop'ta Nükleer Santral için Başvurdu

Türkiye'nin ilk nükleer santralini Ruslar, Mersin-Akkuyu'da kuracak. Enerji Bakanlığı, ikinci nükleer santralin Sinop'ta kurulması için Japonlarla görüşmeleri sürdürüyor. Bakanlığın Japonlarla görüştüğü sırada TMC Enerji (Park-Cengiz Ortaklığı), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) 2 bin MW'lik santral kurmak için üretim lisansı başvurusu yaptı. EPDK kaynaklarından alınan bilgiye göre ortaklık, geçen hafta lisans başvurusunda bulundu.

Başvuruyu ilginç kılan, EPDK'ya üretim lisansı için başvuru yapılması. Sektör kaynakları, "Üretim lisansının anlamı, hiçbir alım garantisi istenmemesi ve yatırım için gerekli finansmanın da başvuru sahibi tarafından temin edeceği anlamı taşıyor." değerlendirmesini yaptı. Ruslarla yapılan nükleer santral anlaşmasında Türkiye, 1 kilovatsaat elektrik için 12.35 cent alım garantisi vermişti.

TMC Enerji'nin başvurusunu EPDK değerlendirecek. Ancak, mevzuatta netlik olmadığı için lisans başvurusunun nasıl sonuçlandırılacağı konuşulmaya başlandı. Edinilen bilgiye göre başvuru ÇED raporu, yer seçimi gibi konular için TAEK'e (Türkiye Atom Enerjisi Kurumu) yönlendirilebilecek. Kurum, lisans verme sürecini tamamlayacak.

ETİKETLER: firma enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/park-cengiz-sinopta-nukleer-santral-icin-basvurdu_86656.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!