Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

‘Park Olacak’ Denilen Alan, İmara Açılıp Satıldı

Üsküdar Belediyesi, park olacağı belirtilen Boğaz manzaralı araziyi önce imara açtı, ardından da ihaleyle sattı. Alanda ağaçlar kesildi, mahalleli tepkili.

yapi.com.tr
‘Park Olacak’ Denilen Alan, İmara Açılıp Satıldı

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde AKP’li belediyenin sekiz yıl önce sattığı boğaz manzaralı arazide, inşaat çalışmalarına başlandı, ağaçlar kesildi. Oysa bu arazi, park olarak kullanılacağı belirtilerek, ‘kamuya terk edilmişyeşil alandı.

BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre; 1994'te ‘park alanı’ olarak tescil edilen, çevre sakinlerinin de çocuk parkı yapılacak diye beklediği söz konusu arazi, AKP'li Üsküdar Belediyesi tarafından 2013'te imara açıldı. Çengelköy Konakları'nın doğusunda kalan bin 500 metrekarelik kamuya terk alan, 4 Eylül 2013'te ‘konut alanı’ olarak belirlendi. Önceki planlarda ‘park alanı’ olan arazi, böylece konut alanına çevrildi.

AKP’li belediye, 2014 yılının Eylül ayında muhammen bedeli 3 milyon 171 bin TL olarak belirlenen söz konusu araziyi sattı. Aradan geçen sürenin sonrasında da alanda inşaat çalışmalarına başlandı. İş makinelerinin bölgede çalışmalarını sürdürdüğü, ağaçları söktüğü bildirildi. Bölge sakinleri ise tepkili.

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş yaptığı açıklamada, “Üsküdar Belediyesi’nin bir emlak şirketi gibi çalıştığına” dikkat çekti. Özçağdaş, “Belediye, maalesef kamusal alanları bir rant unsuru olarak kullanmaya devam ediyor” dedi ve ekledi: “2014 yılından bu yana 200 bin metrekarenin üzerinde yer sattı. Kentin yeşil alanları, deprem toplanma alanları vb. tüm kamusal arazileri elden çıkarılıyor. Geçtiğimiz haftalarda Kandili Ofton Serene sitesinin terk alanında kalan 3 bin 145 metrekare yeşil alan da ‘yüksek yoğunluklu konut alanı’ ilan edildi ve imara açıldı. Vatandaşların tüm itirazlarına, CHP Meclis gruplarının gerek Üsküdar gerekse de İBB'deki karşı çıkışına rağmen, her iki Meclis’teki çoğunlukları ile bu kararları aldılar.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/park-olacak-denilen-alan-imara-acilip-satildi_191586.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!