Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Parti Aynı Anlayış Farklı

Açtığı son davanın ardından tehditler aldığını ileri süren Çakmur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nu ‘Sosyal demokrat insan, rantçılarla beraber, yeşilin katledilmesi için hareket eder mi? Kocaoğlu’yla aynı partideyiz ama aynı ideolojide değiliz’ sözleriyle eleştirdi.

Cumhuriyet Ege
Parti Aynı Anlayış Farklı

Alsancak-Turan arasındaki kıyı şeridinde yüksek yapılaşma öngören Yeni Kent Merkezi imar planıyla ilgili yeniden yargı süreci başlatan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksel Çakmur, “Yüksek katlı bina yapmak üretken yatırım değildir. Bu uygulamayı yaşama geçirirsek AKP ideolojisinden ne farkımız kalır?” diye sordu. Çakmur, planlarla ilgili yeni bir dava açmasının ardından ölüm tehditleri aldığını söyledi.

Rant planlaması

Yeni kent merkezi planlarını daha önce açtığı davalarla iptal ettiren Çakmur, planlarda yapılan son değişikliklerin ardından yeniden yargıya başvurmuştu. Bölgede zemin etüdünün yapılmadığı savlarını yineleyen Çakmur, “Türkiye İzmit depremini yaşadı. Deprem uzmanları İzmir'deki deprem riskinin İstanbul'dan kat kat fazla olduğunu vurguluyor. Jeolojik etüt, bir bölgenin 1. derece deprem alanı olduğu gerçeğini yok edebilir mi? Jeolojik etüt, trafik akışını düzenler mi, altyapı yetersizliğini ortadan kaldırır mı? Bayraklı eteklerine bu yoğunluk getirildiğinde trafik ne hale gelecek düşünmek bile istemiyorum. Bir şehirde ya kent planlaması ya da rant planlaması yapılır” demişti.

Planların, yüksek kat isteyen 20-30 kişinin istekleri doğrultusunda yeniden yaşama geçirildiğini belirten Çakmur, “500 trilyon dolar verseniz orayı geri getiremezsiniz. Bu alanlar kentin akciğerleridir. Burada yapılacak rezidanslara Bayraklı'daki, Örnekköy’deki vatandaşlarımız gelip oturmayacak” dedi.

555 hektarlık alanda dev gökdelenlerin yükselmesinin “yanlış” olduğunu bunun yatırımla ilgisi olmadığını da belirten Çakmur, şunları söyledi: “Bir kent para için katledilir mi? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'yla aynı partideyiz ama aynı ideolojide değiliz. Sosyal demokrat insan, rantçılarla beraber, yeşilin katledilmesi için hareket eder mi? 4 milyon insanın 'ciğeri yanmasın' diye mücadele ediyorum. 20 tane rantçı toplanmış yüksek katlı bina yapacaklar. Ama yapılaşmaya açılacak alan balçık. Deprem riski var. Benim ölümümü istiyorlar. Bana suikast düzenlenebilir ama yeşil alanların tahribatının hesabını nasıl verebileceksiniz? 10 milyar dolarlık yatırım yapılacakmış. 500 trilyon dolar verin 1. Kordon'u, Mithatpaşa’yı geri döndürebilecek misiniz? Planların iptal kararını yargı verdi. İzmirliyi ne zannediyorsunuz. Kutsal ittifak kuranlara soruyorum her şey cepteki dolarlar mı?”

Çakmur'un yanı sıra Nurşen Algantay, Kamuran Özbaş, Hüseyin Erden, İsmet Köymen, Metin Özatalar, Haluk İrtegün ve Günden Yurdagül tarafından İzmir 2. İdare Mahkemesi’nde açılan son davada, projenin durdurulması ve iptali isteniyor.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/parti-ayni-anlayis-farkli_84826.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!