Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Partilerin Seçim Bayrakları Dağ gibi Yığıldı

Yerel seçimler öncesinde siyasi partiler tarafından meydanlarda, caddelerde ve sokaklarda asılan milyonlarca parti bayrağı ve afişleri seçim yasağının girmesiyle kaldırıldı. Ancak seçim broşürü ve parti bayraklarının çok yoğun asıldığı bazı bölgelerde temizleme işlemleri hâlâ devam ediyor.

Zaman Gazetesi
Partilerin Seçim Bayrakları Dağ gibi Yığıldı

Yerel seçimler öncesinde siyasi partiler tarafından meydanlarda, caddelerde ve sokaklarda asılan milyonlarca parti bayrağı ve afişleri seçim yasağının girmesiyle kaldırıldı. Ancak seçim broşürü ve parti bayraklarının çok yoğun asıldığı bazı bölgelerde temizleme işlemleri hâlâ devam ediyor. İki gündür emniyet ve belediye işbirliği ile toplanan afişler katı arıtma tesislerinde dağ gibi yığılmış durumda.

Partiler, bayraklarını iki hafta içerisinde almazsa yakılarak imha edilecek. İstanbul'un Avrupa yakasındaki ilçelerde bulunan parti bayrakları, flamaları ve afişleri Edirnekapı ve Yenibosna'daki katı atık arıtma tesislerinde bekletiliyor. Partililer, büyükşehir belediye ekipleri, ilçe belediyeleri, zabıta ekipleri ve trafik müdürlüklerinin çalışmalarıyla toplanan seçim afişleri bazı merkezlerde büyük yığınlar oluşturdu.

Yenibosna'daki tesislerde depolanmış halde bekleyen bayrak ve afişleri partililerin isterse alabileceklerini söyleyen Atık Yönetim Müdürlüğü Kontrol Mühendisi Turan Yaman, 15-20 gün bekledikten sonra alınmaması halinde yakılarak imha edileceğini söyledi. Yaman, plastik olan ürünlerin ise geri dönüşümünün yapılacağını aktardı. Bazı partiler seçim yasağının gelmesiyle kendi parti bayraklarını bir sonraki seçimlerde kullanmak için depolarına götürürken kimi partilerin de bayrak üreticilerine geri dönüşüm yapılması için sattığı öğrenildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/partilerin-secim-bayraklari-dag-gibi-yigildi_67886.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!