Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Patara'ya Tarihi 'Aydınlık'

2002'de bulunan dört bin yıllık Patara deniz fenerinin taşlarının yerleştirilmesine temmuzda başlanacak. Orijinal haliyle korunmuş en eski deniz fenerinin boyu, 13 metre.

Sabah
Patara'ya Tarihi 'Aydınlık'

b>2002'de bulunan dört bin yıllık Patara deniz fenerinin taşlarının yerleştirilmesine temmuzda başlanacak. Orijinal haliyle korunmuş en eski deniz fenerinin boyu, 13 metre.

İskenderiye'ye rakip!
Dünyada orijinal haliyle korunmuş tek antik deniz feneri olan Patara deniz feneri, restore edilip ayağa kalkmayı bekliyor. 2002'de Prof. Dr. Havva Işık tarafından bulunan ve bir piramidi andıran fenerin, dünyanın yedi harikasından biri olan İskenderiye Feneri'nden daha görkemli olduğu iddia ediliyor. Kazı başkan yardımcısı Doç. Dr. Taner Korkut, bu kültür hazinesinin restorasyonuna temmuzda başlanacağını müjdeliyor.

Projesi çizildi
"Mimarlar ve statikçiler fenerin restorasyon projesini çizdiler. Bazı testler uygulayarak taşların sağlamlığını ölçeceğiz" diyen Korkut, Patara deniz fenerinin 20 metreye 20 metrelik bir zeminin üzerine inşa edildiğini ve orijinal boyunun yaklaşık 13 metre olduğunu söylüyor. Doç. Dr. Taner Korkut, "İskenderiye Feneri bugün sular altında. Oysa restorasyon bittikten dünyanın en eski feneri Patara'da kumların üzerinde yükselecek" diyor.
Özhan TEZEL

http://www.yapi.com.tr/haberler/pataraya-tarihi-aydinlik_29101.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!