Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Patlayıcı Madde Kazalarının Önlenmesi de Bir Görev Olarak Karşımızda"

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Torun, patlayıcı madde imalatı, taşınması, depolanması ve kullanımı sırasında pek çok çalışanın ölümüne neden olan iş kazalarının önlenmesinin önemli bir görev olduğunu söyledi.

yapi.com.tr / AA
"Patlayıcı Madde Kazalarının Önlenmesi de Bir Görev Olarak Karşımızda"

Mehmet Torun, Eskişehir'de düzenlenen '7. Delme-Patlatma Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, özellikle son yıllarda dinamitin yapım işlerine büyük ivme kazandırdığını belirterek, gelişen patlayıcı teknolojilerinin kullanılmasıyla sektörde üretim miktarının arttığını kaydetti.

Sektörde kullanılan patlayıcı maddelerin hacminin ve öneminin büyük olduğunu ifade eden Torun, şöyle konuştu:

"Patlayıcı madde sektörünün gelişme eğiliminin hızla artarak devam ettiği dikkate alındığında, yapısal ve mevzuat yönünde sorunlar yaşaması da beklenen bir durumdur. Mühendislik bilim ve tekniği ışığında, AB mevzuatı ve normlarını da dikkate alan bir kanunun hazırlanması ve yürürlüğe girmesi tüm sektörün ve Türkiye'nin yararına olacaktır. Patlayıcı madde imalatı, taşınması, depolanması ve kullanımı sırasında pek çok çalışanın ölümüne neden olan iş kazalarının önlenmesi de önemli bir görev olarak karşımızda duruyor. Sektörde ölümlü ve yaralamalı kazalar ne yazık ki yaşanmaya devam ediyor. Bilinçsiz çalışma ve yeterli denetim yapılamaması sonucu ölümlü ve yaralamalı iş kazalarının yanı sıra kaynak kaybına ve çevrede olumsuz etkilere yol açmaktadır. Üniversitelerimizin maden mühendisliği bölümlerinin eğitim programlarında delme-patlatma ve patlayıcı teknolojisindeki yeniliklerin daha fazla yer alması çok önemlidir. Sektörün, patlayıcı madde depoları yapım ve kullanım izleri alımında yaşanan ve çözüm bekleyen ciddi sorunlar bulunmaktadır".

http://www.yapi.com.tr/haberler/patlayici-madde-kazalarinin-onlenmesi-de-bir-gorev-olarak-karsimizda_113755.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!