Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Konteyner Kentte Yangın
BÖLÜM SPONSORU

Pedasa Antik Kent'inde Kazı

Bodrum'a bağlı Konacık Beldesi'ndeki Pedasa Antik Kenti'nde devam eden kazılarda 3 bin yıllık Leleg kültürüne ait izler bulundu. Muğla Üniv

Akşam



b>Bodrum'a bağlı Konacık Beldesi'ndeki Pedasa Antik Kenti'nde devam eden kazılarda 3 bin yıllık Leleg kültürüne ait izler bulundu.

Muğla Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü işbirliği ile Konacık'taki Pedesa Antik Kenti'ndeki araştırmalar devam ediyor. 3 bin yıllık geçmişi olan Pedasa'daki eski mezar kalıntılarını inceleyen 9 kişilik ekipte, Muğla Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Diler ve yine aynı bölümden 7 yüksek lisans öğrencisi ile Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi'nden Arkeolog Erhan Özcan yer alıyor. Prof. Dr. Diler, 'Bölge definecilerin talanına uğramış. Ama yine de önemli bulgulara ulaştık. Örneğin 'thos' adı verilen ve küçük bir höyüğe benzeyen bir mezar bulduk. Bu buluntular 'Leleg uygarlığı' denilen bir döneme ışık tutuyor. Bölgede geometrik tasarımlı çanak çömlek parçaları, bilezik ve süs iğnesi gibi takı malzemeleri de bulundu. Amacımız bir döneme damgasını vuran eserleri tarih yağmacılarının elinden kurtarmak' diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/pedasa-antik-kentinde-kazi_2584.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!