Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Pendik-Halkalı YHT Hattında Sona Gelindi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ulaşım projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Turhan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın Pendik-Halkalı arasının 2019'un ilk çeyreğinde hizmete açılacağını söyledi.

yapi.com.tr/AA
Pendik-Halkalı YHT Hattında Sona Gelindi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, hızlı tren projelerinin iktidarının vatandaşlara sunduğu önemli hizmetlerden biri olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Bakan Turhan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının İstanbul-Pendik'e kadar hizmet verdiğini kaydetti. Turhan, "Pendik-Halkalı hattını da inşallah 2019'un ilk çeyreğinde hizmete açacağız. Böylece yolcular, Pendik'te hızlı trenden inmeden seyahatlerine devam edebilecek. Aynı şekilde Konya-İstanbul hattında da bu seyahat yapılabilecek" ifadelerini kullandı.

Ankara merkezli olarak hizmete sunulan Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya ile Konya-Eskişehir-İstanbul hatlarında hızlı tren seferleri yapıldığını hatırlatan Turhan, söz konusu güzergahlarda ülke nüfusunun yüzde 40'ının yaşadığını kaydetti.

Bakan Turhan, Ankara-İstanbul hattının İstanbul-Pendik'e kadar hizmet verdiğini söyledi. Turhan, "Pendik-Halkalı arasını da inşallah 2019'un ilk çeyreğinde hizmete açacağız. Böylece yolcular, Pendik'te hızlı trenden inmeden seyahatlerine devam edebilecek. Aynı şekilde Konya-İstanbul hattında da bu seyahat yapılabilecek." açıklamasında bulundu.

"Hızlı trende hız kesmedik"
İnşaatı devam eden Ankara-Sivas YHT hattının gelecek yılda hizmete alınmasının hedeflendiğini ifade eden Turhan, "Hat serimleri başladı. Altyapı çalışmaları önemli ölçüde tamamlanırken, üstyapı çalışmaları devam ediyor. Tünel ve viyadüklü olan yerlerde çalışmalar hızlıca yürütülüyor. Hızlı trende hız kesmedik" dedi.

Ankara-İzmir YHT Projesi'nde de çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyleyen Turhan, bu hatta Ankara-Uşak arasını 2020'de hizmete almayı planladıklarını, İzmir'e kadar olan kesimin de 2020'nin sonunda veya 2021'in ilk çeyreğinmde hizmete sunulacağını açıkladı.

Konya-Karaman-Yenice, Mersin-Adana Osmaniye ve Kahramanmaraş bağlantısıyla Gaziantep hattında hızlı tren ve inşaat çalışmaların sürdüğünü kaydeden Turhan, şu şekilde konuştu:

"Bunun devamında güney hattını Şanlıurfa'ya kadar, orta aksı da Sivas, Malatya, Elazığ, Diyarbakır üzerinden Niğde'ye bağlayacak hatta çalışmalarımız devam ediyor. Aynı şekilde Samsun, Delice, Aksaray'dan güney limanına bağlanacak olan Niğde, Mersin üzerinden Samsun ve İskenderun limanlarını birbirine bağlayacak. Bu hatlarla birlikte Erzincan-Trabzon hattında da proje çalışmaları devam ediyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/pendik-halkali-yht-hattinda-sona-gelindi_168744.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!