Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Peri Bacaları'nda Çevre Katliamı!

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde, Ürgüp İlçesi'nin Ortahisar beldesinde vadinin çöp alanı olarak belirlenmesi tepki çekiyor.

yapi.com.tr
Peri Bacaları'nda Çevre Katliamı!

Nevşehir’in Ürgüp İlçesi'ne bağlı, peribacaları ile ünlü her yıl binlerce turistin gezdiği, Ortahisar Vadisi, Belediye tarafından çöp depolama merkezine dönüştürüldü. DHA'nın habeirne göre, Ortahisar Kolubayırı mevkiindeki bulunan Ortahisar Vadisi'ne dökülen çöpler, çirkin görüntüler oluştururken, turistler başta olmak üzere turizmcilerin tepkisine neden oluyor. Bölge turizmcileri, evsel atık maddelerin bölgeye vahşice atılmaması gerektiğini belirterek şöyle dedi:

"Doğal, kültürel ve tarihsel birikimleri ile tüm dünyanın yakından bildiği Kapadokya bölgesinde özellikle son yıllarda çevre ile uyuşmayan görüntüler ortaya çıkıyor. Çarpık yapılaşmalar açısından da sorunlar yumağı haline gelen bölgede, ciddi çevre sorunlarını beraberinde getiren, evsel atıklarınh doğal görünümlü vadilere atılması ciddi bir çevre sorunu oluşturuyor. Yetkililerin bu konuya duyarsız kalmamalarını ve bir çözüm bulmalarını bekliyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/peri-bacalarinda-cevre-katliami_107255.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!