Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Perinthos Bazilika’ Kazısına Başlanıyor

Tekirdağ’a bağlı Marmara Ereğlisi’ndeki tarihi ‘Perinthos Bazilika’ kazı çalışmalarının bu yıl içinde başlayacağı bildirildi. Marmara Ere

Zaman
1


b>Tekirdağ’a bağlı Marmara Ereğlisi’ndeki tarihi ‘Perinthos Bazilika’ kazı çalışmalarının bu yıl içinde başlayacağı bildirildi.

Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, yaptığı açıklamada, ilçe girişinde 2 bin metrekare alanda bulunan bazilika için kamulaştırma çalışmalarınının bir kısmınının tamamlandığını söyledi.
Kamulaştırma için bugüne kadar 50 milyar lira harcandığını ifade eden Uyan, şunları kaydetti: “Kazı çalışmalarının yapılacağı bölge, Bizans İmparatoru Anastasius (İ.S 491-518) ve Justinianus (İ.S 527-565) dönemine aittir. Geçmişteki adıyla Heraklia (Marmara Ereğlisi), büyük bir onarım ve yeni yapılaşma dönemi yaşamıştır. Bu dönemde Heraklia’nın antik kaynaklarda piskoposluk merkezi durumuna geldiği yazılıdır. 1993 yılında Tekirdağ Müze Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen arkeolojik kazılarda, tabanı mozaik döşeli Perinthos Bazilikası açığa çıkarılmıştır. Kamulaştırmalar tamamlanana kadar 50 milyar lira daha harcanacağı tahmin ediliyor.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/perinthos-bazilika-kazisina-baslaniyor_3657.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • bence ereğlideki bu geçmiş tarihi öğrenmek açısından yapılan harcamalar ve emeklere değer diyorum sonuna kadar sizi destekliyorum YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!