Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Petkim Kablo Hammaddesi Üretecek

Petkim'in geliştirdiği AR-GE projesi sonucu kablo sanayisinin hammaddesi olan çapraz bağlanabilir polietilen üretimine başlayacağı belirtildi. Halen tamamı ithalatla karşılanan ürünün ton başına 660 dolarlık katma değer yaratacağı ifade edildi.

yapi.com.tr / AA
Petkim Kablo Hammaddesi Üretecek

Petkim'in geliştirdiği AR-GE projesi sonucu kablo sanayisinin hammaddesi olan çapraz bağlanabilir polietilen üretimine başlayacağı belirtildi. Halen tamamı ithalatla karşılanan ürünün ton başına 660 dolarlık katma değer yaratacağı ifade edildi. Petkim AR-GE Müdürü Ekrem Uygun, yaptığı yazılı açıklamada, şirket olarak ülkenin ithalata bağımlı olduğu ürünlerde AR-GE projelerine ağırlık verdiklerini belirterek, bu kapsamda tamamı ithalatla karşılanan kablo sanayinin ana hammaddesi çapraz bağlanabilen polietilenin üretilebilmesi için TÜBİTAK, üniversiteler ve sanayi kuruluşlarının desteğiyle proje yapıldığını ifade etti.
    
Yurt içinde yıllık tüketimi 18-20 bin ton arasında değişen bu maddeyi üç yıllık çalışma sonucunda üretmeyi başardıklarını ifade eden Uygun, ürünlerin HES Kablo, Nexans ve Pamukkale Kablo firmalarında test edildiğini kaydetti. Üretime 2012 yılında başlanacağını belirten Uygun, ''ton başına 660 dolarlık katma değer yaratacak bu üretimin yıllık 30 bin ton seviyesinde olmasının planlandığını'' kaydetti.

ETİKETLER: ekonomi firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/petkim-kablo-hammaddesi-uretecek_86452.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!