Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk Kablo Şirketlerinin Yeni Hedef Pazarı ABD

Sektörün ABD'ye yönelik ihracatını artırmak için New York ve Chicago'da bir dizi görüşme planlayan Türk heyeti, Turkish Electro Technology (TET) tarafından New York Türkevi'nde verilen resepsiyona katıldı. Resepsiyonda TET ve İMMİB üyeleri, kablo ihracatına ilişkin görüş alış verişinde bulundu.

yapi.com.tr / AA
Türk Kablo Şirketlerinin Yeni Hedef Pazarı ABD

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) üyesi iş insanları, Türkiye'deki kablo üreticilerinin ihracatını artırmak amacıyla ABD'ye gezi düzenledi. 8 kablo firmasının katıldığı geziyi değerlendiren Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Özutku, Türkiye ile ABD arasındaki ticari ilişkilerin istenilen noktada olmadığını vurgulayarak, ''Artık sektör bazında, ne yapmak istediğini bilen iş adamlarımızla bu işi kotarmak ve mümkünse anında anlaşmalar imzalamak gerektiğine inanıyoruz'' dedi. Yeni kurdukları bu mekanizmanın yere çok sağlam bastığını söyleyen Yavuz Özutku, yol haritalarındaki aşamaları ise, ihtiyaç analizinin yapılması, analiz sonuçlarına göre eğitim ve danışmanlık hizmetleri satın alınması, ticari ilişkilerin başlatılması, ticari heyetlerin karşılıklı görüşmesi ve masaya oturarak anlaşma imzalaması şeklinde sıraladı.

''Türkiye, sektörde bölgesinin en büyüklerden biri''
    
İMMİB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kavaklıoğlu ise, Türkiye'nin kablo sektöründe Avrupa, Ortadağu, Rusya ve Türki Cumhuriyetler'in de dahil olduğu bölgede üretim kapasitesi olarak en büyükler içerisinde yer aldığını söyledi. Kavaklıoğlu, Türkiye kablo sektörü iç ve dış pazarda 5 milyar dolarlık bir sektör büyüklüğüne sahipken, 2012 istatistiklerine göre, sektör ihracatının 2,4 milyar dolar olarak gerçekleştiğinin altını çizdi.
     
Mehmet Kavaklıoğlu, ''Avrupa, Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler, Rusya ve Kuzey Afrika pazarlarında varız. Biz istiyoruz ki, yeni coğrafyalara da açılalım. Amerika dünyanın en büyük ekonomisi olarak aynı zamanda da en büyük kablo ithalatçısı. Ancak bizim Amerika'ya kablo ihracatımız 40 milyon dolar civarında'' şeklinde konuştu.
    
''2023 ihracat hedefi 8 milyar dolar''
    
Son beş yılda pazarın genişlemediğini ve son yıllarda Türk firmaların aynı pazarda rekabete başladığını belirten Kavaklıoğlu, ''Bu noktadan yola çıkarak yeni pazar arayışına girdik. 2,4 milyar dolar ihracatı olan bir sektör olarak ABD'ye 40 milyon dolarlık ihracat çok komik kalıyor.Bakanlığımızın verdiği destek doğrultusunda 2023 sektör ihracat hedefimizi 8 milyar dolar olarak belirledik'' bilgisini verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-kablo-sirketlerinin-yeni-hedef-pazari-abd_106208.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!