Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Peyzaj Mimarları Odası: “Göreme Vadisi Korunması Gereken Alandır”

Göreme Vadisi ve çevresinin Milli Park statüsünün kaldırılmasına bir tepki de Peyzaj Mimarları Odası’ndan geldi. Oda, kararı bölgenin özellikleri ve yapısının bozulmasına neden olabilecek, son derece tehlikeli bir karar olarak nitelendirdi.

yapi.com.tr
Peyzaj Mimarları Odası: “Göreme Vadisi Korunması Gereken Alandır”

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “22 Ekim 2019 Salı günü Resmi Gazete`de yayınlanan 21.10.2019 tarih ve 30926 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı’nda Göreme Vadisi ve çevresindeki alanın milli park olarak belirlenmesi hakkındaki 30.10.1986 tarihli ve 86/11135 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının yürürlükten kaldırılmasına, 2873 sayılı Milli Parklar Kanununun 3. maddesi gereğince verilen karar, bölgenin özellikleri ve yapısının bozulmasına neden olabilecek, son derece tehlikeli bir karardır.

Cumhurbaşkanlığı olarak böyle bir kararnamenin çıkarılma gerekçesinin kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir.  Neden bu statü değişikliğine ihtiyaç duyuldu? Dünyada bile eşine az rastlanan doğal güzelliğimiz olan Göreme Vadisi, turizm teşvik edilirken doğa talanına ve ranta kurban mı edilecek? Daha önce verilen statü değişikliği kararları ve ardından yaşanan gelişmeler ortadadır.

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası olarak doğal ve kültürel alanlarımızda yaşanan talan ve rantın Ürgüp’te de yaşanmaması için sürecin takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/peyzaj-mimarlari-odasi-goreme-vadisi-korunmasi-gereken-alandir_175677.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!