Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Plastik Atık İthalatı Rekor Seviyeye Ulaştı

Plastik atık ithalatı her geçen gün artıyor. İngiltere’den bir yılda ithal edilen atık miktarı 175 bin tonu buldu.

yapi.com.tr
Plastik Atık İthalatı Rekor Seviyeye Ulaştı (Fotoğraf: AA)

Avrupa başta olmak üzere farklı ülkelerin plastik atıklarının Türkiye'ye gönderilmesi ülkeyi adeta ülkeyi plastik çöplüğü haline getirdi. Son olarak İngiltere'den de Türkiye'ye gönderilen plastik atık miktarı rekor seviyeye ulaştı.

BirGün’den Sibel Bahçetepe’nin haberine göre; Mart 2023'te 13 bin ton olan plastik atık miktarı 2024 Mart'ta 21 bin tonu aştı. Türkiye İngiltere’den plastik atık ihtal eden birinci ülke konumuna geldi. CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Semra Dinçer, ülkedeki tesislerin ve denetim mekanizmaların artırılarak plastik atık ithalatının sonlandırılması çağrısında bulundu.

İngiltere Ticaret Bakanlığı verilerine göre son bir yılda Türkiye’nin İngiltere’den ithal ettiği plastik atığın 175 bin tonu bulduğunu söyleyen Dinçer, şöyle devam etti: "2023 yılının Temmuz ayında İngiltere’den yapılan plastik atık 18 bin ton ile pik noktasına ulaşmıştı. O günden bu yana bazı aylarda düşen bazı aylarda ise artış gösteren bir grafik karşımıza çıkmıştır. Ancak Mart ayı itibariyle ilk defa ay bazında plastik atık ihracatı 21 bin 500 tona yükselmiştir. İngiltere’nin çöpü ülkemize doluyor. Ekim 2023 yılında Çevre Bakanlığından aldığımız cevapta atık ithalatında dışa bağımlılığın azaltılmasının hedeflediği belirtilmesine rağmen, atık ithalatının artarak devam ettiğini görüyoruz… Ülkemizin kimsenin çöplüğü olmasına izin vermeyeceğiz. 22 yıldır atık yönetim stratejisini oluşturamayan ve kendi atığımızı dönüştüreceğimiz bir programı devreye alamayan AKP iktidarı da çözümü atık ithal etmekte bulmuştur. Temiz ve yeşil bir Türkiye için derhal harekete geçilmeli ve plastik atık ithalatı derhal yasaklanmalıdır.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/plastik-atik-ithalati-rekor-seviyeye-ulasti_205059.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!