Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Plastik Örgütleri Federasyonlaşıyor

Avrupa’nın dördüncü büyüğü olan Türk plastik sektörü, gücünü federasyon çatısı altında birleştirme kararı aldı. Federasyonda, Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER), Kayseri Plastik İşletmeciler Derneği (KAYPİDER), Ege Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği (EGEPLASDER), Bursa Plastik Sanayicileri Derneği ve Ankara Plastik Sanayicileri Derneği yer

yapi.com.tr
Plastik Örgütleri Federasyonlaşıyor

Avrupa’nın dördüncü büyüğü olan Türk plastik sektörü, gücünü federasyon çatısı altında birleştirme kararı aldı. Federasyonda; Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER), Kayseri Plastik İşletmeciler Derneği (KAYPİDER), Ege Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği (EGEPLASDER), Bursa Plastik Sanayicileri Derneği ve Ankara Plastik Sanayicileri Derneği yer alacak.
 
Büyüme ve ihracatta iyi bir tablo sergileyen ve mevcut başarısını daha yükseğe taşımak isteyen sektörün bu hedefe ulaşması için hammaddede dışa bağımlılık, enerji maliyetlerinin yüksekliği, kâr oranlarının az oluşu, nitelikli ara eleman bulamama, plastiklerle ilgili olumsuz algı gibi pek çok sorununu çözmesi gerekiyor. Çözüm ise sektörü temsil eden tüm kurum ve kuruluşların Plastik Federasyonu çatısı altında güç birliği yapmalarından geçiyor.

Plastik sektörünün birçok sorununun yapısal ve ülke sorunu olduğunu vurgulayan sektör temsilcileri, Plastik Federasyonu’nun sektörün yaralarını saracağını belirterek, federasyon kurma kararı alınmasının çok olumlu bir gelişme olduğunu, sağlanacak güç birliği ile sorunların çözümü konusunda önemli bir adım atıldığını açıkladılar. 2010 yılında yüzde 18 büyüyerek yaklaşık 9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren, 2011 yılsonunda yüzde 16 büyüme ve 10 milyar dolarlık ihracat hedefleyen plastik sektörünün, hızlı büyümesini sürdürürken Plastik Federasyonu’ndan alacağı destekle çok daha iyi bir noktaya geleceğini de dile getirdiler.  

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/plastik-orgutleri-federasyonlasiyor_88633.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!