Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Plastikçiler İstanbul'da Toplanıyor

Avrupa plastik sektörünün şemsiye örgütü PLASTICSEUROPE'un Akdeniz Bölge Temsilcisi Giuseppe Riva, TÜYAP Plast Avrasya İstanbul 2004 için Türkiye'y

Dünya



b>Avrupa plastik sektörünün şemsiye örgütü PLASTICSEUROPE'un Akdeniz Bölge Temsilcisi Giuseppe Riva, TÜYAP Plast Avrasya İstanbul 2004 için Türkiye'ye geliyor.

Riva, 1 Aralık Çarşamba saat 10.30'da Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak kahvaltılı toplantıda Türk basın mensuplarıyla tanışacak. Kahvaltıya, Riva'nın yanısıra Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), plastik sektörü temsilcileriyle GREENPEACE, TEMA VE ÇEVKO yetkilileri de katılacak.

Toplantılar 5 Aralık'a kadar devam edecek.PAGEV yetkilileri, plastik sektörünün 2010 hedefini Avrasya'da ilk üçe girmek olarak belirliyor. Yetkililer, bu önemli hedefte stratejik öneme sahip olan bölgenin en büyük plastik ve kauçuk fuarı Plast Avrasya İstanbul'da, plastiğin hayatımızdaki yerini anlatarak, "Kötü plastik yoktur; yanlış kullanılan plastik vardır" mesajını veriyor.

2003 yılında Türk plastik sektörünün doğrudan ihracatı 1 milyar dolara ulaştı ve Kimya Sanayi İhracatı içinde en yüksek payı aldı. Plastiklerin önemli bir kullanım alanı olan dayanıklı tüketim ve otomotiv sektörü ihracatlarında iki basamaklı artışlar görülüyor. Komponent, yedek parça, ambalaj payı da dikkate alındığında sektörün toplam ihracatı 3 milyar doları buluyor. Türk plastik ürünleri dünyada 124 ülkeye ihraç ediliyor. Ana pazarlar AB, Eski Sovyet Cumhuriyetleri, Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu ülkeler olarak biliniyor.

2004'ün ilk altı ayında da 2003 yılının aynı dönemine göre yüzde 12'lik bir büyüme kaydetti. Temel plastik hammadde ithalatı 2003'de yüzde 21, 2004'ün ilk altı ayında da yüzde 32.5 arttı. 2003 yılında ulaşılan 3.0 Milyon Ton plastik işleme hacmi ile Türkiye Avrupa'da İspanya'dan sonra 6. sırada yer alıyor. Mevcut büyüme hızının korunması halinde Türkiye 2010 yılına Avrasya'nın üçüncü büyük plastik işlenen ülkesi olarak girecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/plastikciler-istanbulda-toplaniyor_21387.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!