Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Polis Bir An Önce ODTÜ'den Ayrılmalı"

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Akademik Genel Kurulu, Prof. Dr. Verşan Kök’e ve yönetimine çağrıda bulunarak “Polis bir an önce yerleşkemizden ayrılmalı. ODTÜ öğrencilerinin yurt ve barınma ihtiyacının çözümünde, üniversitemizin yurt yapım ve yönetimi konusundaki deneyim ve birikimine güvenilmeli” dedi.

yapi.com.tr
"Polis Bir An Önce ODTÜ'den Ayrılmalı"

ODTÜ’de binlerce ağacın katledilmesi ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdu yapılmasına karşı tepkiler devam ederken Mimarlık Fakültesi Akademik Genel Kurulu 11 Temmuz'da toplanarak üniversite yönetimine çağrıda bulundu. ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim elemanlarının yaşananları “Fakültemiz, ‘KYK yurdu’ inşaatı nedeniyle yaşanan gelişmelerden kaygı duymaktadır” diyerek sorunların akılcı ve demokratik yollardan çözümü için “oybirliği” ile belirlediği önerileri sıraladı.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre akademisyenlerin gündeminin ilk maddesi polis şiddeti ve müdahale oldu. Öğrencilerin Kavaklık’tan gaz ve polis zoru ile çıkarılmasını değerlendiren akademisyenler, “Polisin, barışçıl yollardan tepkilerini gösteren öğrenci ve öğretim elemanlarına şiddet uygulaması kabul edilemez. Polis bir an önce yerleşkemizden ayrılmalıdır” dedi.

ODTÜ'ye güvenin
Mimarlık öğretim elemanları, yurt inşaatına ilişkin ise üniversitenin birikimine işaret ederek “ODTÜ yerleşkesi içerisinde bir ‘KYK yurdu’ yapılması kararından vazgeçilmelidir. ODTÜ öğrencilerinin yurt ve barınma ihtiyacının çözümünde, üniversitemizin yurt yapım ve yönetimi konusundaki deneyim ve birikimine güvenilmelidir” önerisinde bulundu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir...

http://www.yapi.com.tr/haberler/polis-bir-an-once-odtuden-ayrilmali_173929.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!