Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

ODTÜ'de Başlayan Ağaç Kesiminde Son Durum

ODTÜ'nün 40 dönüm arazisini 49 yıllığına yurt yapımı için Kredi Yurtlar Kurumu’na vermesinin ardından inşaat için ağaç kesimine başlanmıştı. Öğrencilerin ve kurumların verdiği tepkiler neticesinde bugüne kadar ne kadar ağaç kesildiği bilinmemesine rağmen, ağaç kesimi şimdilik durdu.

yapi.com.tr
ODTÜ'de Başlayan Ağaç Kesiminde Son Durum

ODTÜ yönetimi, üniversiteye ait 40 dönüm araziyi Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı YKYK'ya yurt yapımı için 49 yıllığına bedelsiz tahsis etti. 16 Mayıs itibarıyla yüzlerce ağacın bulunduğu alanda ruhsatsız bir inşaat başladı ve buna karşı çıkan öğrenciler de çadırlar kurarak inşaat bölgesinde 55 gün nöbet tuttu. BBC Türkçe’den Fundanur Öztürk’ün haberine göre; ODTÜ’de aşlayan ağaç kesimiyle karşı çıkan öğrencilere 8 Temmuz Pazartesi sabahı müdahale etti. İlk olarak CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer Twitter hesabından ODTÜ'de yaptığı canlı yayınlarla, inşaat yapılmak istenen alanın ruhsatsız ve izinsiz olduğuna dikkat çekti.

Ardından Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ODTÜ'de yurt yapılmak istenen alanın kazı izni ve inşaat ruhsatı olmadığını belirterek: "ODTÜ'de yurt yapılması istenilen alanda, parselasyon yok, arsa şu anda kadastral parsel konumunda. Bu nedenle kazı izni ve inşaat ruhsatı yok. ODTÜ İmar Planı 12 no'lu plan notuna göre bu işlemleri yapmaya yetkili olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan da bunlar alınmış değil” dedi.



**
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise ODTÜ Rektörü Verşan Kök ile görüştüğünü ve uzlaşma talebinde bulunduklarını kaydetti: "ODTÜ'de yaşananlar üzerine rektör Sayın Mustafa Verşan Kök ile görüştük. Ankaralıları ve tüm kamuoyunu doğru bilgilendirecek ve sorunu çözüme kavuşturacak bir süreci karşılıklı uzlaşma ile sürdüreceğiz. Kamu vicdanını korumak için çabalarımız devam etmektedir. ODTÜ Rektörü Sayın Mustafa Verşan Kök ile gerçekleştirdiğimiz görüşmede öğrenciler için yurt ihtiyacı doğrultusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yurt inşa edip ODTÜ'ye hibe edebileceğimizi kendilerine ilettiğimi kamuoyuna duyururum.”

**

Ardından ODTÜ rektörlüğünden yapılan açıklamada, inşaat alanındaki ağaç kesiminin durdurulduğu kaydedildi. YKYK yurdu yapılırsa, halihazırda 19 öğrenci yurdu bulunan ODTÜ'de ilk defa bir yurt başka bir kurum tarafından yapılıp yönetilecek.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/odtude-baslayan-agac-kesiminde-son-durum_173823.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!