Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Polisan Boya, Artık “Polisan Kansai Boya” Oldu

Polisan Boya’nın, Japonya’nın boya üreticisi Kansai Paint ile boya sektöründe imza attığı ortaklık gerçekleşti.

yapi.com.tr
Polisan Boya, Artık “Polisan Kansai Boya” Oldu

Rekabet Kurulu’nun izninin ardından Kansai Paint, Polisan Boya’nın yüzde 50 oranındaki payı için 113,5 milyon USD tutarındaki ödemeyi yaptı. Toplam tutarın 68,5 milyon USD’si Polisan Holding’e “hisse bedeli” olarak, 45 milyon USD’siise Polisan Boya’ya“sermaye artışı” olarak ödendi.

Polisan Holding iştiraklerinden Polisan BoyaSanayi ve Ticaret A.Ş. (“Polisan Boya”) ile Japonya’nın lboya üreticisi Kansai PaintCo. Ltd.(“Kansai Paint”)arasında Çırağan Sarayı’nda, 31 Ekim 2016 tarihinde düzenlenen törenle imzalanan ortaklık anlaşması Rekabet Kurulu’nun onayına sunuldu. Rekabet Kurulu, Polisan Boya hisselerinin belli oranının pay devri ve sermaye artırımı suretiyle Kansai Paint tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Rekabet Kurulu’nun izninin ardından Kansai Paint, Polisan Boya’nın yüzde 50 oranındaki payı için 113,5 milyon USD tutarındaki ödemeyi yaptı. Toplam tutarın 68,5 milyon USD’si Polisan Holding’e “hisse bedeli” olarak, 45 milyon USD’si isePolisan Boya’ya “sermaye artışı” olarak ödendi.

Polisan Holding CEO’su Erol Mizrahi, Japonya’nın lider boya üreticisi Kansai Paint’in “eşit ortaklık – eşit yönetim ilkesi” çerçevesinde Polisan Boya’nın yüzde 50’sini satın aldığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Rekabet Kurulu, Polisan Boya hisselerinin belli oranının pay devri ve sermaye artırımı suretiyle Kansai Paint tarafından devralınması işlemine izin verdi. İznin ardından Kansai Paint, Polisan Boya’nın yüzde 50 oranındaki payı için 113,5 milyon USD ödeme yaptı. Bu zorlu dönemde Türkiye’ye yabancı sermayenin gelmesine vesile olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu ortaklık ile beraber Polisan, bir Dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Şimdi, yeni bir dünya devi ile ortaklığa başlıyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/polisan-boya-artik-polisan-kansai-boya-oldu-_153205.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!