Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Polisan Kansai Boya’ya “Düşük Karbon Kahramanı” Ödülü

Yaşadığımız çevreyi, sonraki nesillere daha yaşanabilir kılmayı ilke edinen Polisan Kansai Boya’nın LEED Yeşil Bina Standartlarındaki GEBKİM Boya Tesisi, 6. İstanbul Karbon Zirvesi’nde “Düşük Karbon Kahramanı” olarak ödüllendirildi.

yapi.com.tr
Polisan Kansai Boya’ya “Düşük Karbon Kahramanı” Ödülü

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle bu yıl karbon ticareti ve ülkemizin iklim değişimiyle mücadelesine odaklanan 6. İstanbul Karbon Zirvesi’ni gerçekleştirdi. İstanbul Teknik Üniversitesi'nin tescilli yeşil yerleşkesinde gerçekleştirilen Zirve kapsamında “Düşük Karbon Kahramanı Ödülleri” sahiplerini buldu.

Karbon yönetimini başarıyla gerçekleştiren kurumların ödüllendirildiği zirvede Amerikan LEED Yeşil Bina Sertifikalı 12 üretim tesisinden biri olmaya aday Polisan Kansai Boya, GEBKİM Tesisi ile ödüle layık görüldü.

Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Ertuğrul Bitlis, ödüle ilişkin yaptığı değerlendirmede, Polisan Kansai Boya’nın yeni tesisinde, Endüstri 4.0 gereklerinin takip edildiğini belirterek, şunları söyledi: “Otomasyon seviyesi %95’in üzerinde bulunuyor. Sürdürülebilir Araziler, Su Verimliliği, Enerji ve Atmosfer, Malzemeler ve Kaynaklar, İç Mekan Kalitesi, Tasarımda Yenilik ve Bölgesel Öncelik kriter başlıkları ile uyumlu ve çevre üzerindeki etkisi çok düşük olacak şekilde, LEED Standardına uygun tasarlanan ve inşa edilen tesiste, enerji modellemesinde %32.7 enerji, bina içinde %74.8, peyzajda %100 su tasarrufu elde edilmiştir.

Yerel malzeme, geri dönüşüm içeriği yüksek olan malzeme ve gri su kullanımından; su ve kimyasal gübre ihtiyacı en düşük olan peyzaj bitkisi seçimine; aydınlatma, havalandırma, akustik kontrole kadar çalışan konforu ve performansı düşünülerek projelendirilen tesisimiz ile sektörümüzde örnek gösterilmeye devam edeceğiz.”

Polisan Kansai Boya’nın, arazi bedeli hariç 50 milyon Euroluk yatırım ile Gebze Kimya İhtisas Sanayi Bölgesinde 142 bin metrekare alan üzerinde, üç vardiyada 540 bin tona kadar çıkabilecek kapasiteye sahip yeni boya üretim ve depolama tesisi Ocak 2019’da faaliyetine başladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/polisan-kansai-boyaya-dusuk-karbon-kahramani-odulu-_172158.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!