Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Politika Değişmezse Müsilaj Geri Döner”

Müsilaj Bilim Kurulu Üyesi Prof. Bülent Keskinler, “Marmara’da kirlilik kapasitesi tespit edilmedi, bu nedenle denizin tamamı arıtılamaz. Politika değişikliği olmadan müsilajın her yıl yeniden oluşmasını engellenemez.” dedi.

yapi.com.tr
“Politika Değişmezse Müsilaj Geri Döner”

Denizlerdeki müsilaj sorununun nedenlerinin araştırılarak gerekli önlemlerin alınması amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’nun son toplantısında Müsilaj Bilim Kurulu Üyesi, Prof. Dr. Bülent Keskinler bir konuşma yaptı.

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre; kirliliğin üç nedenini hatırlatan Prof. Keskinler, “Marmara’da müsilajın oluşmasında üç neden var: Durağan deniz, deniz kirliliği ve sıcaklık artışı. Burada 2,5 derecelik sıcaklık artışının bir nedeni de kirlilik. Arıtma tesislerinden atık sular boşaltılıyor. Bugün altı milyon metreküp atık su yayılı kaynaklara boşaltılıyor.” dedi.

“Marmara’yı atık atılacak bir yer olarak görmememiz gerekiyor.” diyen Prof. Dr. Keskinler, şu uyarıları yaptı: “Para vererek arıttığımız suları lütfen denizlerimize döküp bu problemlerle karşılaşmayalım. Marmara Denizi’nin kaldırabileceği maksimum kirlilik yükü tespit edilmemiş şimdiye kadar. İlk yapacağımız iş Marmara’nın kaldırılabileceği maksimum kirlilik yükünü belirlemek. Marmara Denizi'ni atıklarımızı atacak bir yer olarak görmekten uzaklaşmadığımız sürece bu sorunu çözemeyeceğiz ve bu müsilaj problemi her yıl veya tekrarlanan aralıklarla karşımıza çıkacak gibi gözüküyor.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/politika-degismezse-musilaj-geri-doner_186424.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!