Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Portekiz, Türkiye'yi Yatırıma Çağırdı!

Portekiz Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Celeste Mota,Türkiyeli yatırımcıları Portekiz'e yatırıma çağırdı. Celeste Mota, Portekiz'in 10 milyon nüfuslu küçük bir ülke olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

yapi.com.tr
Portekiz, Türkiye'yi Yatırıma Çağırdı!

Portekizli müsteşar Celeste Mota, ülkesinin Türkiye için Avrupa'ya anahtar konumunda olduğunu belirterek iş adamlarına çağrı yaptı. AB ile vize muafiyeti ve gümrük birliği konuları uzun bir süredir tartışılırken Portekiz'den ilginç bir çağrı geldi. Milliyet'in haberine göre, Portekiz  Ankara  Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Celeste Mota, Türkiyeli yatırımcıları Portekiz'e yatırıma çağırdı.

Celeste Mota, iki ülkenin ticaret hacimlerindeki hareketin artmasına rağmen istenilen düzeyde henüz gelemediğine işaret ederek, Portekiz'in 10 milyon nüfuslu küçük bir ülke olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

Mota, Portekiz'in, Türkiye için Avrupa pazarına giriş kapısı olduğunu ifade etti. Ayrıca 250 milyon kişiden fazla Portekizce konuşulan pazar için de aynı durum söz konusu.

Yabancı yatırımcıya oturma izni

Ülkesinin yabancı girişimcilere sağladıkları çalışma ve oturma izinleriyle yatırıma elverişli bir ülke olduklarını aktaran Mota, iki ülkenin ekonomik ve yaşam koşullarının benzediğini dile getirerek, "Türk iş adamlarının yatırım yapılabileceği birçok sektör var'' dedi. Mota, emlak, yenilenebilir enerji gibi sektörlerde işbirliği yapılabileceğini belirterek, ''Bütün Türk iş adamlarını Portekiz’e davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

ETİKETLER: yatırım Portekiz
http://www.yapi.com.tr/haberler/portekiz-turkiyeyi-yatirima-cagirdi_155828.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!