Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Pratik ve Dayanıklı Acil Konutlar

Tsunami sonrasında Endonezya’da oluşan acil konut gereksinimi, DOW Chemical sponsorluğuyla Mardav ve D&D işbirliğiyle üretilen ‘Acil Müdahale Evleri’ kullanılarak karşılandı.

Mardav Gazetesi
Pratik ve Dayanıklı Acil Konutlar

sunami sonrasında Endonezya’da oluşan acil konut gereksinimi, DOW Chemical sponsorluğuyla Mardav ve D&D işbirliğiyle üretilen ‘Acil Müdahale Evleri’ kullanılarak karşılandı. ‘Acil Müdahale Evleri’ ve ‘Mobil Evler’, afet bölgeleri, BM örgütüne bağlı kuruluşlar ve askeri birlikler tarafından kullanılıyor.

Mardav ve D&D Acil Müdahale Evleri A.Ş., Dow’un sponsorluğunda dünyanın ilk ‘Acil Müdahale Evleri’ ile ‘Mobil Evler’ konseptinin geliştirilmesi ve üretiminde kurdukları stratejik işbirliğini bir yıldır başarıyla sürdürüyor. Bu projeyi başlatan ve geliştiren Dow, projeye ürünleriyle katkı sağlamanın yanı sıra bağışta bulunarak, çok güçlü bir sponsorluk desteği de veriyor. Üç kurum arasında oluşturulan bu başarılı işbirliği, D&D’nin Amerikan Kızılhaç’ı, FEMA, ERRA (Pakistan Afet ve Yeniden Yapılanma Kurumu), Yeni Zelanda Ordusu, Kenya ve Türk yardım kuruluşları için yapacağı yeni acil barınma üniteleri projelerinde de sürecek.

Üretiminde, ana malzeme olarak Mardav’ın yaptığı sandviç panellerin kullanıldığı ‘Acil Müdahale Evleri’ ile ‘Mobil Evler’, rahatlıkla paketlenerek dünyanın her yerine kolayca gönderilebiliyor. Altyapı hazırlığı istemeden, hiçbir özel eğitim ve özel araç gerektirmeden vasıfsız kişilerce çok kısa sürelerde kurulabiliyor. Modüler yapıdaki üniteler, istenildiği kadar genişletilip uzatılarak ya da birbirleriyle birleştirilerek kamp ve hatta köy haline getirilebiliyor. Bugüne kadar yapılan benzerlerinden birçok üstün yanları bulunan‘Acil Müdahale Evleri’ ve ‘Mobil Evler’, yaşamın birçok alanında yaygın kullanım olanağı buluyor.

Acil evlerden kurulan köyler
Özellikle doğal afetlerin yarattığı yıkımlar nedeniyle, temel gereksinimlerini karşılayamayan geniş kitlelerin, bir an önce insanca bir yaşam olanağına kavuşturulmasında, acil konut ihtiyacı en önemli sorunlardan biridir. Bu gibi durumlarda kurulacak geçici konutların kolay taşınması, çabuk ve rahat kullanılabilmesi ve yeterince dayanıklı olması gerekir. Dow’un sponsorluğunda, Mardav ve D&D Acil Müdahale Evleri A.Ş., bu nitelikleri başarıyla karşılayan konutlar üretiyorlar.

Bu işbirliğinin bir sonucu olan ‘Acil Müdahale Evleri’ ve ‘Mobil Evler’
felaketinde evleri zarar gören yüz binlerce aile için Uluslararası Göç Örgütü tarafından yapılan mobil köy projesi kapsamında, Endonezya’nın Nias adasına gönderildi. Proje sponsorluğunu Dow Chemical-Amerika’nın yaptığı evlerde, yalıtım malzemesi olarak, Mardav ve D&D Acil Müdahale Evleri’nin stratejik proje partneri olan Dow Chemical’ın ürettiği Styrofoam malzemeler kullanıldı. Tamamen çelik olan ana yapısı, sandviç paneller ve yaratıcı birleşme sistemi sayesinde güçlü, uzun ömürlü aynı zamanda pratik bir ürün olan D&D Acil Müdahale Evleri, yerel halk tarafından özel aletlere gerek kalmaksızın, kısa zamanda kuruldu. Bugün Dow köyleri olarak anılan, üç köy, ‘Acil Müdahale Evleri’ kullanılarak bir günde oluşturuldu.

Afetlerde acil barınma ünitesi olarak kullanılmanın dışında, askeri, sosyal ve ticari alanlarda da giderek yaygınlaşan ‘Acil Müdahale Evleri’ ile ‘Mobil Evler’, geçici okul, sağlık merkezi, mobil ofis, mobil banyo ve tuvalet bloğu, depo, askeri ve sivil kamplar gibi çok çeşitli amaçlarla kullanılabiliyor.

Mardav’ın sandviç panellerinden üretilen üniteler, kolay taşınabilmeleri, yer hazırlığı istemeden çabucak kurulabilmeleri ve dayanıklı olmaları gibi üstün özellikleri nedeniyle uluslararası yardım kuruluşları, silahlı kuvvetler ve Birleşmiş Milletler örgütü tarafından da tercih ediliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/pratik-ve-dayanikli-acil-konutlar_50530.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!